Butler

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Butler?

Een butler is een persoonlijk assistent of huishouder van een privépersoon of familie. Afhankelijk van de taakomschrijving kan een butler gezien worden als manager van de huisbedienden, indien er meerdere werknemers werkzaam zijn binnen een familie. Welke werkzaamheden een butler precies uitvoert kan per huishouden verschillen, maar over het algemeen hebben de diensten te maken met het huishouden en alles wat daar bij komt kijken. In de meeste gevallen zal een butler werkzaam zijn voor een vermogende familie. Het beroep butler is niet voor iedereen geschikt, omdat je als butler over een dienstbare instelling moet beschikken. Ondanks dat het beroep butler misschien ouderwets aanvoelt is de werkelijkheid anders. Tegenwoordig zijn er nog steeds veel butlers werkzaam. Het is niet zo dat een butler alleen verantwoordelijk is voor schoonmaakwerkzaamheden en het opdienen van gerechten. Een butler kan ook ingezet worden voor andere werkzaamheden, zoals het maken van afspraken of het wegbrengen van goederen. In de meeste gevallen zal er tussen de butler en de opdrachtgevers afgesproken worden voor welke werkzaamheden een butler ingezet kan worden. Het beroep butler kent dan ook geen vaste omschrijving, omdat de werkzaamheden van een butler per familie kunnen verschillen. In alle gevallen heeft een butler een uitgebreide opleiding genoten in etiquette. Bij etiquette gaat het niet alleen om het bestek op de juiste manier op tafel te leggen maar om veel meer belangrijke zaken, zoals een juiste houding, omgangsvormen en dienstbaarheid. De werkzaamheden van een butler hebben alles te maken met dienstbaarheid. Omdat een butler in veel gevallen informatie van de familie zal meekrijgen is betrouwbaarheid belangrijk. Een butler moet dan ook gezien kunnen worden als vertrouwenspersoon, die geen familieaangelegenheden zal bespreken met buitenstaanders.

Lees verder...

Opleiding tot Butler

Welke opleiding is nodig om Butler te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Butler? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Butler

Wat is het salaris en tarief van een Butler? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Butler in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Butler

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Butler bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl