Opleiding tot Bedrijfskleding specialist

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingAllround Medewerker Mode/Maatkleding
VooropleidingVerkoopspecialist (Mbo 3)
VooropleidingHavo of Vwo
VervolgopleidingFashion & Textile Technologies (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Junior Fashion Manager

Er bestaan verschillende opleidingsmogelijkheden voor het beroep bedrijfskledingspecialist, zoals de Mbo-opleiding Medewerker Mode/Maatkleding en de Mbo-opleiding verkoopspecialist, die toebehoort tot de detailhandel. Maar de meest gerichte vakinhoudelijke opleiding is de Mbo-opleiding Junior Fashion Manager, omdat deze opleiding gericht is op de modebranche/kledingbranche. Een bedrijfskledingspecialist heeft in de meeste gevallen niks te maken met het kunnen ontwerpen of maken van bedrijfskleding, maar juist met verkoop van bedrijfskleding. Wie dus wel een echt passende opleiding zoekt binnen de modebranche zal dus uitkomen bij de Mbo-opleiding Junior Fashion Manager, omdat deze opleiding ook gericht is op de handel van kleding. Tijdens deze opleiding leer je naast algemene kledingkennis/modekennis ook commercieel zijn, contacten onderhouden met klanten, communiceren, wiskunde en diverse vreemde talen zoals Engels en Duits. Maar denk ook aan het opstellen van reclamefolders en andere marketingsmogelijkheden, zoals het inzetten van reclamecampagnes. De Mbo-opleiding Junior Fashion Manager is commercieel en gericht op de kledingbranche. Gedurende deze Mbo-opleiding zal je diverse keren stage lopen bij erkende leerbedrijven, zoals bedrijfskledingwinkels.

Opleidingsduur en niveau Junior Fashion Manager

De Mbo-opleiding Junior Fashion Manager zal over het algemeen twee jaar in beslag nemen en moet gezien worden als een extra aanvulling op een andere Mbo-opleiding niveau vier.

Vervolgopleidingen Junior Fashion Manager

Na het afronden van de Mbo-opleiding Junior Fashion Manager op niveau vier is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding. Een passende Hbo-opleiding kan de Hbo-opleiding small business en retail management zijn, omdat deze opleiding zeer gericht is voor winkels en groothandels.

Vooropleiding Junior Fashion Manager

De meeste scholen verwachten minimaal een relevantie Mbo-opleiding op niveau vier voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding Junior Fashion Manager niveau vier. Een relevantie vooropleiding kan bijvoorbeeld de Mbo-opleiding Medewerker Mode / Maatkleding zijn op niveau vier. Wanneer je een ander diploma bezit is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn. Overigens zijn de vakken Duits, Nederlands en Wiskunde zeker meegenomen als vooropleiding.

Mijnzzp.nl