Team Mijnzzp

Wat doet een Bedrijfskleding specialist?

Een bedrijfskleding specialist is een toeleverancier die zich gespecialiseerd heeft in het verkopen van bedrijfskleding en aanverwante artikelen. Bedrijfskleding heeft vooral betrekking op veiligheidskleding en veiligheidsschoenen. Daarnaast kan herkenbaarheid een belangrijke rol spelen bij bedrijfskleding. Dit heeft vooral betrekking op de herkenbaarheid van een organisatie, zoals de politie, of heeft betrekking op de zichtbaarheid van mensen. Denk bijvoorbeeld aan wegwerkers die op of langs de weg werkzaam zijn. Er zijn veel beroepen denkbaar, die op een of andere manier gebruikmaken van bedrijfskleding. Tegenwoordig is het dragen van bedrijfskleding binnen redelijk veel beroepen verplicht. Het is niet zo dat bedrijfskleding alleen gedragen wordt vanuit veiligheidsoogpunt. Herkenbaarheid is voor de meeste organisaties net zo belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan supermarkten, fastfood ketens, winkels en aan beveiligingsbedrijven. Dit zijn allemaal voorbeelden van bedrijven die gebruikmaken van universele bedrijfskleding om de herkenbaarheid van het personeel en het bedrijf te vergroten. Bedrijfskleding is dus niet alleen van toepassing om veiligheidsredenen, omdat dit per organisatie kan verschillen. De bekendste vorm van werkkleding is de overall. Het grote voordeel van een overall is dat een overall over de normale kleding heen gedragen kan worden. Een overall beschermt niet alleen tegen vuil, omdat een overall arbeiders ook zal beschermen tegen de kou. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden als het aankomt op bedrijfskleding. De meeste bedrijfskleding specialisten verkopen ook andere artikelen, die met veiligheid en herkenbaarheid te maken hebben. Denk hierbij aan werkschoenen, helmen, handschoenen, EHBO-koffers en aan veiligheidsgordels. Het beroep bedrijfskleding specialist moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een bedrijfskleding specialist ook gespecialiseerd is in bepaalde vormen van bedrijfskleding.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bedrijfskleding specialist

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Bedrijfskleding specialist

Welke opleiding is nodig om Bedrijfskleding specialist te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bedrijfskleding specialist? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Bedrijfskleding specialist zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Bedrijfskleding specialist

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bedrijfskleding specialist bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl