Opleiding tot Inkoper (kleding)

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo-opleiding Fashion & Textile Technologies
VooropleidingJunior Fashion Manager (Mbo 4)
VooropleidingFiliaalmanager (Mbo 4)
VooropleidingMedewerker Mode/Maatkleding Specialist
VooropleidingHavo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding Fashion and Textile Technologies

De Hbo-opleiding Fashion & Textile Technologies is de aangewezen opleiding voor creatieve studenten die een passende opleiding zoeken binnen de modewereld op Hbo-niveau. De Hbo-opleiding Fashion & Textile Technologies was voorheen beter bekend als de Hbo-opleiding Technische Commerciële Confectiekunde. De Hbo-opleiding Fashion & Textile Technologies is een brede opleiding die niet alleen met kleding en patronen te maken heeft. Het eerste studiejaar van deze opleiding is nog vrij algemeen en maak je kennis met alle facetten van de modewereld. De Hbo-opleiding Fashion & Textile Technologies kent drie afstudeerrichtingen, namelijk Fashion & Design, Fashion & Management en Fashion & Branding. Welke afstudeerrichting het beste past is natuurlijk afhankelijk van je eigen wensen. Als kleding inkoper zal bijvoorbeeld de richting Fashion & Management de aangewezen keuze zijn. Zie voor meer informatie over deze opleiding het Amsterdam Fashion Institute (AMFI).

Opleidingsduur en niveau Hbo-opleiding Fashion & Textile Technologies

De Hbo-opleiding Fashion & Textile Technologies zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen. Aan het einde van het eerste studiejaar zal je een bindend studieadvies krijgen, dat afhankelijk is van het aantal studiepunten. De Hbo-opleiding Fashion & Textile Technologies is geen bijzonder zware Hbo-opleiding, maar de opleiding zal wel bij je moeten passen.

Vervolgopleidingen Hbo-opleiding Fashion & Textile Technologies

Na de Hbo-opleiding Fashion & Textile Technologies is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen.

Vooropleiding Hbo-opleiding Fashion & Textile Technologies

Over het algemeen zal je minimaal over een Mbo-opleiding niveau vier moeten beschikken voordat je toegelaten zal worden tot de Hbo-opleiding Fashion & Textile Technologies. Denk bijvoorbeeld aan de Mbo-opleiding medewerker Mode/Maatkleding specialist niveau vier. Wanneer je beschikt over enkele jaren havo of vwo kan het zijn dat je ook toegelaten wordt als je beschikt over het juiste vakkenpakket. Een intakegesprek zal in de meeste gevallen nodig zijn als je niet beschikt over een passende vooropleiding. Wanneer je beschikt over het profiel Cultuur en Maatschappij op havo niveau is wiskunde A of B meestal verplicht.

Mijnzzp.nl