Inkoper (kleding)

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Inkoper (kleding)?

Een inkoper binnen de kledingbranche is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die met de inkoop van kleding te maken hebben. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een kleding inkoper het beste omschrijven als het verwerven van geschikte kleding en diensten voor de eigen organisatie. Een inkoper is dan ook gespecialiseerd in inkoopprocessen, wat weer betrekking heeft op tactische inkoop van kleding, strategische inkoop van kleding en operationele inkoop van kleding. Tactische inkoop heeft betrekking op het selecteren van de juiste leveranciers en het opstellen van de contracten die daarbij horen. Strategische inkoop heeft betrekking op het gehele inkoopproces waarbinnen rekening gehouden wordt met de gestelde doelstellingen van de organisatie (inkoopbeleid, inkoopprocessen, procedures). Operationele inkoop heeft betrekking op alle administratieve handelingen zoals het bestellen van kleding, het nazorgen van kleding en het bewaken van processen. Een inkoper van kleding is dus verantwoordelijk voor het inkoopproces dat betrekking kan hebben op diverse werkzaamheden. Het beroep inkoper kleding moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat niet alle inkopers op dezelfde manier werkzaam zijn. Een inkoper van kleding kan ook betrekking hebben op een zelfstandig ondernemer, die mede verantwoordelijk is voor andere werkzaamheden. Daarnaast komt de functie inkoper niet automatisch voor binnen alle kledingwinkels. De functie inkoper kleding komt over het algemeen alleen voor binnen de grotere organisaties.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Inkoper (kleding)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Inkoper (kleding)

Welke opleiding is nodig om Inkoper (kleding) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Inkoper (kleding)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Inkoper (kleding)

Wat is het salaris en tarief van een Inkoper (kleding)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Inkoper (kleding) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl