Inkoper (kleding)

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Inkoper (kleding)?

Een kleding inkoper is een inkoopmedewerker die verantwoordelijk is voor het inkopen van kleding. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een kleding inkoper het beste omschrijven als het verwerven van geschikte kleding voor de organisatie. Een inkoper is gespecialiseerd in inkoopprocessen, wat betrekking heeft op tactische inkoop, strategische inkoop en operationele inkoop. Tactische inkoop heeft betrekking op het selecteren van de juiste leveranciers en het opstellen van contracten. Strategische inkoop heeft betrekking op het gehele inkoopproces, waarbinnen rekening gehouden wordt met de gestelde doelstellingen van de organisatie (inkoopbeleid, inkoopprocessen, procedures). Operationele inkoop heeft betrekking op alle administratieve handelingen, zoals het bestellen van kleding, het nazorgen van kleding en het bewaken van processen. Een kleding inkoper is dus verantwoordelijk voor het inkoopproces dat betrekking kan hebben op verschillende werkzaamheden. Het beroep kleding inkoper moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat niet alle inkopers op dezelfde manier werkzaam zijn. Een inkoper van kleding kan bijvoorbeeld ook werkzaam zijn als zelfstandig ondernemer. Over het algemeen zijn alleen het de grote retailers die gebruikmaken van kleding inkopers. In dat geval ben je als kleding inkoper werkzaam op de inkoopafdeling en ben werkzaam onder de inkoopmanager. Het inkopen van kleding is een proces dat niet onderschat moet worden. Denk bijvoorbeeld aan het controleren onder welke arbeidsomstandigheden kleding gemaakt wordt, aan de kwaliteitseisen en aan het onderhandelen over de prijs, leveringsvoorwaarden en aan garantiebepalingen mocht er iets mis blijken te zijn met kleding. Daarnaast zal een kleding inkoper over kennis moeten beschikken van mode en trends. Het inkopen van de juiste kleding is een proces waarbij meestal verschillende specialisten betrokken zijn.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Inkoper (kleding)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Inkoper (kleding)

Welke opleiding is nodig om Inkoper (kleding) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Inkoper (kleding)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Inkoper (kleding)

Wat is het salaris en tarief van een Inkoper (kleding)? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Inkoper (kleding) in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudprogramma vergelijken Inkoper (kleding)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Inkoper (kleding) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl