Opleiding tot Zeevisser

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingStuurman Alle Schepen (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding stuurman werktuigkundige zeevisvaart

Wie een passende opleiding zoekt als zeevisser kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding stuurman werktuigkundige zeevisvaart binnen de sector maritiem. De Mbo-opleiding stuurman werktuigkundige zeevisvaart is een prima startersopleiding voor mensen die een carrière willen starten binnen de visserijsector. Tijdens de opleiding leer je alle basisvaardigheden als zeevisser, zoals het onderhouden van een schip, het repareren van een schip, navigatiewachten lopen, vis vangen, vis verwerken, aanmeren & ontmeren, ankeren, navigeren en hoe je moet handelen in geval van een noodsituatie. Tijdens deze opleiding zal je over het algemeen één week naar school gaan voor de vakinhoudelijke theorielessen zoals basic safety, scheepsgezondheidszorg, radarwaarnemer, Marcom A en medical first aid en de algemene vakken zoals Nederlands, Engels en wiskunde. Na de week school zal je een stageperiode doorlopen van zes weken voordat je weer één week terug zal gaan naar school voor de nieuwe theorielessen. De Mbo-opleiding stuurman werktuigkundige zeevisvaart biedt een goede voedingsbodem voor beroepsvissers, die wellicht stuurman willen worden of kapitein.

Opleidingsduur en niveau stuurman werktuigkundige zeevisvaart

De Mbo-opleiding stuurman werktuigkundige zeevisvaart zal over het algemeen twee tot drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau twee.

Vervolgopleidingen stuurman werktuigkundige zeevisvaart

Na het afronden van de Mbo-opleiding stuurman werktuigkundige zeevisvaart niveau twee is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende vervolgopleiding op Mbo-niveau drie of vier. Een passende vervolgopleiding kan de Mbo-opleiding stuurman kleine schepen niveau drie zijn, of de Mbo-opleiding stuurman alle schepen niveau vier.

Vooropleiding stuurman werktuigkundige zeevisvaart

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo, voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding stuurman werktuigkundige zeevisvaart. Een medische keuring kan noodzakelijk zijn voor deze opleiding voordat je toegelaten kan worden.

Mijnzzp.nl