Zeevisser

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Zeevisser?

Een zeevisser is een beroepsvisser die kan vissen op verschillende organismen in zee zoals vis, schaaldieren, weekdieren en schelpdieren. De verzamelnaam voor deze visactiviteiten is visserij. Een zeevisser binnen Nederland vist over het algemeen naar vis, maar ook naar zoogdieren, schelpdieren, weekdieren en schaaldieren. De meest beviste vissoorten onder zeevissers zijn tonijn, kabeljauw, makreel en natuurlijk haring. Binnen Nederland is de beroepsvisserij de afgelopen jaren steeds kleiner geworden door strenge regels, zoals de visquota, en de kosten van het zeevissen. Daarnaast is er sprake van concurrentie uit andere landen. Tegenwoordig komen er dan ook niet veel beroepsvissers meer bij, omdat het opstarten van een eigen visserij financieel in veel gevallen niet aantrekkelijk meer is. Dit neemt niet weg dat er nog voldoende beroepsvissers actief zijn binnen Nederland.

Lees verder...

Opleiding tot Zeevisser

Welke opleiding is nodig om Zeevisser te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Zeevisser? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Zeevisser

Wat is het salaris en tarief van een Zeevisser? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Zeevisser in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl