Team Mijnzzp

Verschillende beroepen

Startende zzp'ers hebben tegenwoordig keuze uit veel boekhoudprogramma's. Maar welk boekhoudprogramma is geschikt voor jouw branche of beroep? Als zzp'er is het belangrijk om een goed boekhoudprogramma te gebruiken. Je wilt namelijk niet met je boekhouding achter de feiten aanlopen. In dit artikel lees je hoe je het beste een boekhoudprogramma voor jouw branche of beroep kunt kiezen.

Boekhoudpakket uitkiezen: welke branche en beroep?

Als je een boekhoudprogramma gaat kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met de branche waarin je actief bent. Daarnaast kan het beste boekhoudpakket ook nog eens per beroep verschillen. Dit bepaalt namelijk ook welk programma geschikt is voor jou. Zo hebben ondernemers binnen de detailhandel vaak meer behoefte aan een programma dat integreert met hun webshop. Andere ondernemers die zich richten op de zakelijke dienstverlening, hebben weer andere wensen. Zo is het belangrijk om te kijken naar de functionaliteiten die het boekhoudprogramma biedt.

Vergelijk verschillende programma's

Als je weet wat voor branche of beroep je bedrijf heeft, kun je gaan kijken naar de verschillende boekhoudprogramma's die er zijn. Dit kan een lastige opgave zijn, want er zijn veel verschillende programma's op de markt. Het is daarom belangrijk om een aantal punten te vergelijken. Zo kun je kijken naar de prijs, maar ook naar de functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid. Op die manier vind je het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf. Ook het kunnen bijhouden van de urenregistratie of de kilometerregistratie is niet voor alle zzp'ers even belangrijk.

Het is dus belangrijk om te kijken naar de verschillende programma's en hun functionaliteiten. Op die manier vind je het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf of beroep. Wanneer je een goed programma gebruikt, houd je beter overzicht over je boekhouding en kun je makkelijker achterstand voorkomen. Zo weet je altijd waar je bedrijf financieel staat. Daarnaast zal het juiste boekhoudprogramma je veel tijd besparen.

Keuze uit ruim 1600 verschillende beroepen om te vergelijken!

Op Mijnzzp.nl hebben wij alle denkbare beroepen opgenomen. Dat zijn er ruim 1600! Dit doen wij omdat we weten dat niet iedere ondernemer hetzelfde is. Zo kunnen we jou als ondernemer helpen om het beste boekhoudprogramma voor jouw branche of beroep te vinden. Op die manier helpen we je graag verder met het kiezen van het beste boekhoudprogramma.

Boekhoudpakket per beroep vergelijken, enkele voorbeelden:

Kan de boekhouding per rechtsvorm verschillen?

Ja, dat kan. Zo is het bij een eenmanszaak niet nodig om veel functionaliteiten te gebruiken. Een eenvoudig programma kan dan al voldoende zijn. Heb je echter een Mkb-bedrijf, BV of VOF, dan kun je meer gebruikmaken van de mogelijkheden die een uitgebreider programma biedt. Zo kunnen er meerdere gebruikers worden aangemaakt en kun je bijvoorbeeld behoefte hebben aan het onbeperkt facturen maken.

Vergelijken jullie alleen boekhoudpakketten?

Nee hoor, naast de vergelijkingpagina's beschikken wij over een pagina boekhouden. Op deze pagina is het mogelijk om verschillende boekhoudkundige berekeningen te maken. Denk bijvoorbeeld aan:

Daarnaast beschikken wij over verschillende redactiepagina's. Hier vind je alles over het onderwerp boekhouden. Denk bijvoorbeeld aan artikelen over:

Wij proberen zzp'ers, freelancers en andere ondernemers op elke denkbare manier te helpen. Dit doen wij door middel van onze vergelijkingspagina's, maar ook met onze redactiepagina's en boekhoudkundige tools. Daarnaast beschikken wij over veel aanvullende informatie.

Is het belangrijk om een boekhoudprogramma te gebruiken?

Het is heel erg belangrijk dat je een boekhoudprogramma gebruikt. Wanneer je geen programma gebruikt, dan maak je snel fouten. Zo vergeet je bijvoorbeeld gemakkelijk facturen in te voeren of kosten toe te voegen. Dit kan er snel toe leiden dat je geen goed overzicht hebt van je bedrijf.

Een ander nadeel is dat je sneller achterstand gaat oplopen. Dit komt meestal doordat je alles handmatig moet doen. Wanneer je een programma gebruikt, dan kun je alles makkelijker bijhouden. Je hoeft niet alles uit te zoeken en in te voeren. Het programma doet dit voor jou. Ook helpt het programma boekhoudkundige fouten te voorkomen. Ook is er aandacht voor de verschillende fiscale regelingen. Denk bijvoorbeeld aan fiscale regelingen zoals:

ZZP boekhoudprogramma vergelijken

Wanneer je op zoek bent naar een boekhoudprogramma, dan kun je terecht op Mijnzzp.nl. Wij helpen je graag met het vinden van het beste programma voor jouw bedrijf. Dit doen wij door middel van een vergelijkingspagina van de verschillende programma's. Op onze website vind je ook veel tips en adviezen over boekhouden. Wees verstandig en kies voor een boekhoudprogramma. Wanneer je dit doet, dan maak je het jezelf makkelijker en voorkom je fouten. Ook de Belastingdienst is tegenwoordig voorstander van online boekhouden.

Administratie en boekhoudingVoor de meeste zzp'ers is het gebruiken van een boekhoudprogramma steeds belangrijker aan het worden. Zonder goed programma is het bijhouden van de administratie al snel lastig.

Het is belangrijk om naar de functionaliteiten van een programma te kijken. De meeste zzp'ers hebben voldoende aan een relatief eenvoudig boekhoudprogramma.

Mijnzzp.nl