Team Mijnzzp

Verschillende beroepen

Startende zzp'ers hebben vandaag de dag de keuze uit verschillende online boekhoudprogramma's. Maar welk boekhoudprogramma is het meest geschikt voor jouw branche of beroep? Als zzp'er is het belangrijk om goede boekhoudsoftware te gebruiken, omdat je niet wilt achterblijven met je boekhouding. Het beste boekhoudprogramma voor zzp'ers kan echter per zzp'er verschillen, en het kiezen van de beste software is meestal maatwerk. Daarnaast moet het boekhoudprogramma voorzien in de benodigde functionaliteiten. In dit artikel lees je hoe je het beste een boekhoudpakket voor jouw branche of beroep kunt kiezen.

De meeste startende ondernemers zoeken vooral naar het beste boekhoudprogramma voor zzp'ers, maar het is net zo belangrijk om te letten op de functies en het gebruikersgemak. De prijs voor een boekhoudprogramma verschilt meestal niet veel, dus op dit punt is vergelijken volgens ons niet zo belangrijk. De meeste basispakketten voor online boekhouden zijn beschikbaar voor een relatief laag maandelijks bedrag. Een online boekhoudprogramma voor zzp'ers is al beschikbaar van 8,- euro per maand. Het boekhoudprogramma zzp e-boekhouden is door startende zzp'ers 15 maanden gratis te gebruiken. De meeste andere aanbieders hanteren een gratis proefperiode van 30 dagen gratis boekhouden. Een lange proefperiode wil niet inhouden dat je meteen te maken hebt met het beste boekhoudprogramma voor zzp'ers.

Inhoudsopgave
Boekhoudpakket uitkiezen: welke branche en beroep?
Vergelijk verschillende boekhoudprogramma's voor zzp'ers
Wat is het beste boekhoudprogramma voor zzp'ers?
Kan de boekhouding per rechtsvorm verschillen?
Is het belangrijk om een boekhoudprogramma te gebruiken?
Beste boekhoudprogramma's voor zzp bedrijven
Is het mogelijk om zonder kennis van boekhouden te boekhouden?
Wat kost een boekhoudprogramma voor zzp bedrijven?
Zzp boekhoudprogramma vergelijken

Boekhoudpakket uitkiezen: welke branche en beroep?

Bij het kiezen van een boekhoudprogramma is het belangrijk om rekening te houden met de branche waarin je actief bent. Het beste boekhoudpakket kan ook per beroep verschillen, wat bepaalt, welk programma geschikt is voor jou. Ondernemers binnen de detailhandel hebben bijvoorbeeld vaak meer behoefte aan een programma dat integreert met hun webshop, terwijl ondernemers in de zakelijke dienstverlening andere wensen kunnen hebben. Daarom is het essentieel om te kijken naar de functionaliteiten die het boekhoudprogramma biedt.

Mensen overleggenMet een boekhoudprogramma krijg je wel de mogelijkheid om extra modules toe te voegen voor meer functies. De beste boekhoudprogramma's voor zzp'ers beschikken wel allemaal over een handige boekhouden app. De gratis app kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de urenregistratie en voor de scan en herken functie. De scan en herken functie kun je gebruiken om losse bonnetjes direct naar de administratie te uploaden.

Vergelijk verschillende boekhoudprogramma's voor zzp'ers

Als je weet in welke branche je actief bent, kun je gaan kijken naar de beschikbare boekhoudprogramma's. Dit kan best veel werk zijn, omdat er verschillende goede boekhoudprogramma's verkrijgbaar zijn. Het is daarom belangrijk om een aantal punten te vergelijken, zoals de prijs, functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid. Op die manier kun je het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf vinden. Het is dus van belang om te onderzoeken welke programma's beschikbaar zijn en welke functionaliteiten ze bieden.

Op die manier kun je het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf of beroep selecteren. Wanneer je een goed programma gebruikt, behoud je beter overzicht over je boekhouding en kun je achterstanden voorkomen. Zo ben je altijd op de hoogte van de financiële situatie van je bedrijf en bespaar je bovendien veel tijd. Met een goed boekhoudpakket voor zzp'ers kun je verschillende handelingen automatiseren, zoals het inboeken van facturen, het opstellen van de btw-aangifte en het maken van de winst- en verliesrekening. Met de beste boekhoudprogramma's voor zzp'ers is het overigens ook mogelijk om met je boekhouder samen te werken.

Wat is het beste boekhoudprogramma voor zzp'ers?

Betalen met mobiele telefoonHet is niet zomaar aan te geven wat de beste boekhoudprogramma's zijn voor zzp'ers, omdat dit kan verschillen per zelfstandig ondernemer. Daarnaast hebben kleine winkeliers andere behoeften dan zakelijke dienstverleners. Ook het kunnen bijhouden van urenregistratie of kilometerregistratie is niet voor alle zzp'ers even belangrijk. Een online boekhoudprogramma voor zzp'ers kan dus per ondernemer verschillen. Het boekhoudprogramma van e-boekhouden behoort wel tot de bekendste boekhoudpakketten voor zzp'ers.

Kan de boekhouding per rechtsvorm verschillen?

Ja, dat kan. Bij een eenmanszaak is het niet altijd nodig om veel functionaliteiten te gebruiken, en een eenvoudig boekhoudprogramma kan dan al voldoende zijn. Als je echter een Mkb-bedrijf, BV of VOF hebt, is het vaak beter om gebruik te maken van de mogelijkheden die een uitgebreider programma biedt. Hierdoor kunnen meerdere gebruikers worden aangemaakt en kun je bijvoorbeeld behoefte hebben aan de mogelijkheid om onbeperkt facturen te maken. In dat geval kan bijvoorbeeld Visma eAccounting een geschikt boekhoudpakket zijn. Visma eAccounting is overigens ook geschikt voor zzp'ers.

Is het belangrijk om een boekhoudprogramma te gebruiken?

Het is heel erg belangrijk dat je een boekhoudprogramma gebruikt. Wanneer je geen programma gebruikt, dan maak je relatief snel fouten. Zo vergeet je bijvoorbeeld gemakkelijk facturen in te voeren of kosten toe te voegen. Dit kan er snel toe leiden dat je geen goed overzicht hebt van je bedrijf. Met de een online boekhoudprogramma kun je dus betrouwbaarder boekhouden en dit bespaart ook veel tijd. Ook is het eenvoudiger om te communiceren met de belastingdienst. Ook is er aandacht voor de verschillende fiscale regelingen. Denk bijvoorbeeld aan fiscale regelingen zoals:

Beste boekhoudprogramma's voor zzp bedrijven

Werken op laptopEr zijn meerdere boekhoudprogramma's voor zzp ondernemers. Deze boekhoudpakketten zijn allemaal speciaal gemaakt voor zzp'ers. De beste boekhoudprogramma's voor zzp ondernemers maken het allemaal mogelijk om de complete financiële administratie bij te houden. Daarnaast bieden ze vaak ook toegang tot een gratis helpdesk en opstartservice. Met een boekhoudprogramma zzp kun je ook samenwerken met een boekhouder. In dat geval moet je de boekhouder toegang geven tot je account. Een boekhouder kun je dus ook alleen inschakelen voor het controleren van je boekhouding.

Is het mogelijk om zonder kennis van boekhouden te boekhouden?

Als je een boekhoudpakket voor zzp'ers gebruikt, kun je zelf de boekhouding bijhouden. Met een boekhoudprogramma krijg je ook de mogelijkheid om een online training te volgen. Deze online cursus is vooral gericht op het leren werken met de boekhoudsoftware en bijspijkeren van de boekhoudkennis. Tevens heb je de beschikking over een zzp boekhouder die je kunt benaderen met vragen. Je krijgt ook automatisch updates van de software als er fiscale veranderingen zijn.

Wat kost een boekhoudprogramma voor zzp bedrijven?

Een boekhoudprogramma voor zzp'ers kost acht euro per maand en dat is alles wat je nodig hebt als zzp'er en is gratis voor starters gedurende een bepaalde periode. De mogelijkheid om een boekhoudprogramma uit te proberen is vooral handig om de software te leren gebruiken. Hierna kun je eventueel ook overstappen naar een ander boekhoudprogramma voor zzp'ers. Voor de boekhouding is het van belang om te werken met een prettig programma. Het is overigens niet aan te raden om Excel te gebruiken voor je administratie. Het gebruik van een gratis programma is lastig en je mist ook veel handige functies. Denk bijvoorbeeld aan het niet kunnen doen van de btw-aangifte vanuit het boekhoudprogramma.

Zzp boekhoudprogramma vergelijken

Wanneer je op zoek bent naar een boekhoudprogramma, kun je terecht op Mijnzzp.nl. Wij helpen je graag bij het vinden van het beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf. Dit doen we met behulp van een vergelijkingspagina waarop we de beste online boekhoudprogramma's voor zzp'ers hebben opgenomen. Op onze website vind je ook veel tips en adviezen over boekhouden. Het is verstandig om als startende ondernemer te kiezen voor online boekhoudsoftware. Hiermee maak je het jezelf gemakkelijker en voorkom je fouten. Bovendien is de belastingdienst voorstander van online boekhouden. De mogelijkheden van online boekhoudprogramma's voor zzp'ers worden steeds uitgebreider, wat het boekhouden steeds eenvoudiger maakt.

Administratie en boekhoudingVoor de meeste zzp'ers is het gebruiken van een boekhoudprogramma steeds belangrijker aan het worden. Zonder goed programma is het bijhouden van de administratie al snel lastig.

Het is belangrijk om naar de functionaliteiten van een programma te kijken. De meeste zzp'ers hebben voldoende aan een relatief eenvoudig boekhoudprogramma.

Mijnzzp.nl