Team Mijnzzp

Detailhandel

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om hun administratie en boekhouding online te regelen. Dit biedt vele voordelen, waaronder een snellere en efficiëntere verwerking van gegevens, maar ook de mogelijkheid om op elk moment van de dag of nacht bij je administratie te kunnen. In dit artikel bespreken we de voordelen van een online-administratie en boekhouding voor de detailhandel.

Een van de grootste voordelen van online-administratie en boekhouding is dat het een stuk sneller gaat. Je hoeft niet meer fysiek naar je accountant of boekhouder te gaan, maar kunt simpelweg al je gegevens online invoeren en verwerken. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld. De boekhouder kan eventueel ook meekijken en je helpen met het invoeren van gegevens, waardoor je nog sneller klaar bent.

Veiligheid administratie en boekhouding

Een online-administratie is een stuk veiliger dan fysieke administratie. Al je gegevens worden online opgeslagen, waardoor je ze niet kwijt kan raken of beschadigen. Bovendien kun je de gegevens altijd en overal inzien en eventuele fouten eenvoudig corrigeren. Ook de boekhouding zelf wordt online geregeld, waardoor je altijd en overal inzicht hebt in je financiële situatie.

Hoe kies je het juiste programma?

Ondernemers binnen de detailhandel hebben verschillende wensen en eisen als het gaat om online-administratie. Daarom is het belangrijk dat je goed kijkt naar de verschillende programma’s die er zijn, voordat je een keuze maakt.

Enkele belangrijke voorwaarden kunnen zijn:

Een winkel in combinatie met een webshop?

Er zijn steeds meer detailhandelaren die ook beschikken over een eigen webshop. In dat geval is het belangrijk dat je kiest voor een online boekhoudprogramma waarmee je de twee kan integreren. Op die manier ben je er zeker van dat alle gegevens op de juiste plek terechtkomen en hoef je niet alles dubbel in te voeren.

Kassa-software en boekhouden

De laatste jaren is kassa-software steeds belangrijker geworden voor de detailhandel. Dit komt doordat steeds meer ondernemers ervoor kiezen om hun administratie online te regelen. Kassa-software maakt het mogelijk je financiële gegevens in real time te uploaden naar de boekhouding, waardoor je altijd op de hoogte bent van je inkomsten en uitgaven. Ook kun je eenvoudig achteraf betalingen terugvinden en eventuele fouten corrigeren. Een ander groot voordeel is het automatiseren van de winkelvoorraad.

Tegenwoordig kun je ook gebruikmaken van online software als kassasysteem. Hierdoor kun je met iedere telefoon en tablet betalingen uitvoeren en bonnen opstellen. De kassa digitaliseert ook de administratieve taken, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het verwerken van gegevens. Dit maakt het werken in de winkel een stuk eenvoudiger en sneller, waardoor je meer tijd hebt voor je klanten.

Boekhouden voor kleine retailers

Kleine retailers en middenstanders hebben in de meeste gevallen voldoende aan een basis boekhoudprogramma. Dit programma kan je helpen met het bijhouden van de inkomsten en uitgaven, maar ook het maken van financiële rapportages. Een groot voordeel van een basis boekhoudprogramma is dat deze niet kostbaar zijn. Kijk wel goed naar de mogelijkheden die het programma biedt, zodat je zeker weet dat het aan al je eisen voldoet. Het kunnen koppelen van een kassasysteem is bijvoorbeeld niet met elk programma mogelijk.

Ervaring met de detailhandel branche

Wanneer je ook gebruik wenst te maken van een boekhouder, dan is het belangrijk dat je kiest voor een boekhouder met kennis van de branche. Zo kan een boekhouder je niet alleen helpen met de administratie, maar ook adviseren over mogelijke verbeteringen in het bedrijf. Ondernemerschap is tenslotte een continu proces waarbij je steeds moet blijven leren en groeien.

Voordelen online werken

De voordelen van online-administratie en boekhouding voor de detailhandel zijn dus duidelijk. Het is sneller, veiliger en je hebt altijd en overal inzicht in je administratie. Bovendien kun je kiezen voor een programma dat aan al je wensen voldoet. Wil je ook graag gebruikmaken van deze voordelen? Kijk dan op onze vergelijkingspagina met diverse online boekhoudsystemen.

Boekhouding bijwerkenEr zijn verschillende boekhoudpakketten die speciaal gemaakt zijn voor de detailhandel. Als ondernemer is het verstandig om hiervan gebruik te maken.

Ook voor webshophouders zijn er verschillende geschikte boekhoudpakketten aanwezig.

Mijnzzp.nl