Team Mijnzzp

Kassasysteem

Het kost veel tijd om bij de verkoop van producten de betalingen handmatig te verwerken. Dat kan veel efficiënter en gemakkelijker door een slim kassasysteem te koppelen aan je boekhouding. Er zijn verschillende zzp boekhoudprogramma’s die over uitgebreide functionaliteiten beschikbaar en de mogelijkheid bieden er een kassasysteem aan te koppelen. Maak je daar gebruik van dan verwerkt het slimme kassasysteem de betaling direct in je boekhouding. Bovendien zijn er slimme kassasystemen die extra informatie verwerken, zoals omzetcijfers per product of het verkoopmoment.

Inhoudsopgave
Wat is een slim kassasysteem?
Dit zijn de voordelen
Functionaliteiten kassasysteem

Wat is een slim kassasysteem?

Een slim kassasysteem kent twee onderdelen, namelijk een softwareprogramma en hardware, zoals een computerkassa. Dit zijn systemen die je vaak ziet in restaurants net als in andere horecazaken, maar ook in winkels. Een andere benaming voor dit systeem dat de boekhouding gemakkelijk maakt, is het POS-systeem ofwel point-of-sale-systeem. Er zijn hierbij meerdere systemen te onderscheiden, zowel voor je computer als voor een tablet of voor in de cloud.

Dit zijn de voordelen

Als je een online boekhoudprogramma combineert met een slim kassasysteem profiteer je van meerdere voordelen. Je hoeft namelijk niet te wachten op de handmatige invoering om te zien wat de verkoopcijfers zijn. Bovendien krijg je inzicht in de voortgang van de voorraad en geeft het systeem een signaal als het nodig is om nieuwe voorraad in te kopen. De betalingen van alle inkopen en van alle verkopen worden in het systeem opgenomen. Het is verder een voordeel dat je het kassasysteem met een pinapparaat kan verbinden. Verder is het mogelijk om het systeem aan een webwinkel te koppelen.

Functionaliteiten kassasysteem

Het hangt van het type bedrijf af welke functionaliteiten er belangrijk zijn. Heb je een lunchzaak met terras dan zijn er andere functionaliteiten belangrijk dan wanneer je een sieradenwinkel hebt. Heb je een terras bij je zaak dan is het bijvoorbeeld handig dat om over een mobiele betaalterminal te beschikken. Deze heb je in een winkel niet nodig, want daar rekenen de klanten bij de kassa af. Het is net als bij de keuze voor een online boekhoudprogramma aan te raden om een kassasysteem te kiezen dat aansluit bij wat je nodig hebt.

Mijnzzp.nl