Team Mijnzzp

Boekhouden in de cloud

Ondernemers kunnen op meerdere manieren hun boekhouding bijhouden. De nieuwste vorm van boekhouden is cloud boekhouden, waarbij bedrijven hun boekhouding online beheren en opslaan. Dit maakt het makkelijk om op afstand toegang te krijgen tot de belangrijkste financiële gegevens. Daarnaast kunnen ondernemers ook nog steeds hun boekhouding bijhouden op papier, in een spreadsheet of door middel van andere traditionele offline boekhoudsoftware om de financiële administratie bij te houden. Tegenwoordig gebruiken de meeste ondernemers een cloud boekhoudprogramma omdat dit ervoor zorgt dat de boekhouding altijd up-to-date is en er dagelijks een back-up wordt gemaakt.

Cloud boekhouden heeft du betrekking op het gebruiken van een online boekhoudprogramma. Met een internetverbinding kun je dus overal aan de financiële administratie werken. Cloud boekhouden heeft diverse voordelen ten opzichte van offline boekhouden. Denk alleen maar eens aan de dadelijke back-up die gemaakt zal worden van de complete boekhouding. De online opslag is daarnaast overal toegankelijk.

Wat betekent cloud computing?

 • In de Cloud werkenCloud computing is een technologie waarmee informatie en applicaties over het internet worden beheerd. In plaats van dat deze gegevens op je computer staan, worden ze opgeslagen op een cloud server waar je toegang toe krijgt via het internet. Hierdoor kun je vanaf elke plek en elk apparaat toegang krijgen tot deze informatie, waardoor er geen software of computerhardware meer nodig is voor het beheren van de boekhouding.

Online boekhouding

Het voordeel van online boekhouden in de cloud is dus dat er geen extra hardware of software nodig is om het te gebruiken, wat betekent dat het veel goedkoper kan zijn dan traditionele boekhoudsoftware. Bovendien is online boekhouden in de cloud veilig en betrouwbaar, omdat alle informatie wordt opgeslagen op gecodeerde servers die niet toegankelijk zijn voor ongeautoriseerde gebruikers.

Daarnaast zorgt cloud boekhouden ervoor dat ondernemers overal toegang hebben tot hun financiële gegevens, waardoor ze deze makkelijk kunnen bijwerken en raadplegen wanneer ze maar willen. Het is eenvoudig om deze informatie uit te printen of te exporteren naar andere documenten voor verdere analyse.

Voordelen online boekhouden in de cloud

Cloud computing is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de boekhoudwereld. Het biedt een aantal voordelen voor ondernemers die hun boekhouding online willen beheren en opslaan:

 • Veiligheid: De informatie wordt opgeslagen op beveiligde servers die niet toegankelijk is voor andere.
 • Beschikbaarheid: Je kunt de gegevens overal en altijd openen, bijwerken en raadplegen.
 • Kostenbesparing: Er is geen extra software of hardware nodig om online boekhouding te gebruiken.
 • Gemakkelijke toegang tot financiële informatie: Je kunt alle belangrijke financiële gegevens makkelijk printen of exporteren.
 • Alles op één plek: Je hoeft geen documenten meer te zoeken of uit verschillende spreadsheets samen te voegen. Al je financiële informatie staat op één centrale plek.
 • Eenvoudig delen van informatie: Wanneer je gebruikmaakt van een boekhouder, accountant of andere externe partner, is het gemakkelijk om ze toegang te geven tot je boekhouding.
 • Uploaden van documenten: Door middel van een scan en herken functie op je mobiel, is het makkelijk om bonnetjes en facturen te uploaden en op te slaan.

Cloud-based oplossing boekhouding

Door middel van het werken in de cloud, krijgen ondernemers toegang tot hun financiële gegevens op elk moment van de dag. Zo kunnen ze snel en makkelijk hun boekhouding bijwerken wanneer het nodig is, waardoor ze altijd up-to-date zijn met hun financiën. Je digitale werkplek kan zich dus overal bevinden.

Onderweg de administratie doenWanneer je kiest voor een cloud-based oplossing, heb je geen extra hardware of software nodig. Bovendien hoef je de systemen niet bij te houden of updates uit te voeren, omdat dit allemaal door de softwareleverancier geregeld wordt. Hierdoor ben je verzekerd van de laatste technologie en kun je je richten op het runnen van je bedrijf.

Iedereen kan in de cloud boekhouden

 • Online boekhouden in de cloud is geschikt voor elk bedrijf, ongeacht de grootte van het bedrijf en de complexiteit van de boekhouding. Het biedt een veilige, betrouwbare oplossing om je administratie bij te houden en toegang te krijgen tot financiële gegevens wanneer dit nodig is.

Veilige opslag gegevens

 • De verschillende online boekhoudprogramma's maken allemaal gebruik van de cloud en de opslagruimte bevindt zich in Nederland. Dit is een belangrijk punt om in aanmerking te komen voor het keurmerk Betrouwbaar Boekhouden. Aanbieders van online boekhoudprogramma's zijn daarnaast verplicht om te beschikken over een professionele helpdesk. Op deze manier weten ondernemers zeker dat ze te maken hebben met betrouwbare boekhoudsoftware.

De boekhouding digitaal indienen

 • Het digitaal bijhouden van de boekhouding kent ook nog een ander groot voordeel. Hierdoor kun je bijvoorbeeld de boekhouding snel en gemakkelijk elektronisch indienen bij de Belastingdienst. Dit maakt het proces namelijk veel sneller en het voorkomt mogelijke fouten. Ook de Belastingdienst is daarom voorstander van online boekhouden.

Online boekhouden is meer dan alleen boekhouden

Redelijk veel mensen denken dat online boekhouden alleen gaat over cijfers en nummers. Maar door gebruik te maken van een cloud-based oplossing kun je veel meer doen met je financiële gegevens. Je kunt bijvoorbeeld je KPI’s bijhouden, de winstmarges monitoren en alle geldstromen beheren. Ook het maken van analyses en grafieken is eenvoudig mogelijk.

App gebruikenOnline boekhouden is dus een veelzijdig instrument dat ondernemers helpt om betere financiële beslissingen te nemen en hun bedrijf te laten groeien. Door de vele voordelen die het biedt, is het een populaire oplossing geworden voor het beheer van financiële gegevens. Het maakt het proces veel eenvoudiger en kostenefficiënter. Dit maakt online boekhouden in de cloud de perfecte oplossing voor elk bedrijf dat op zoek is naar meer financiële controle.

Boekhouden in de cloud is de nieuwe standaard

 • De meeste zzp'ers en andere kleine bedrijven maken inmiddels gebruik van een cloud-based oplossing voor hun boekhouding. Het is een veelzijdige, betrouwbare en betaalbare oplossing waarbij je alles op één plek hebt staan. Hierdoor is het makkelijk om toegang te krijgen tot financiële informatie en om de boekhouding bij te houden. Het maakt je bedrijf efficiënter terwijl je kosten bespaart.

Cloud boekhoudprogramma’s vergelijken

Wij hebben de beste cloud boekhoudprogramma’s allemaal opgenomen in onze vergelijkingstool. Door middel van simpele filters, kun je verschillende boekhoudprogramma's vergelijken om zo de beste oplossing te vinden voor jouw bedrijf. Daarnaast hebben we ook een handige pagina met extra informatie over de verschillende boekhoudpakketten. De software is gedurende een bepaalde periode te gebruiken met een proefabonnement.

Mijnzzp.nl