Team Mijnzzp

Mensen naar het werk

Als startende ondernemer kom je al snel voor de keuze te staan welk boekhoudprogramma het beste bij je bedrijf past. Er zijn meerdere boekhoudpakketten beschikbaar, dus het kan soms lastig zijn om de beste beslissing te nemen. De meeste startende ondernemers zijn vooral geïnteresseerd in de functionaliteiten en de gebruiksvriendelijkheid van een boekhoudpakket. Er is wel een groot verschil tussen kleine en grote financiële administraties. De uiteindelijke keuze is dan ook afhankelijk van het type onderneming. De meeste zzp'ers met een eenmanszaak hebben voldoende aan een basispakket online boekhouden. Dit type boekhoudsoftware is ruim voldoende om op ieder moment up-to-date te blijven.

Thuis online boekhoudenEr zijn dus meerdere boekhoudprogramma's die je kunt gebruiken als startende zzp'er. Het boekhoudprogramma van e-boekhouden is bijvoorbeeld zeer geschikt voor zzp'ers die net zijn gestart met hun bedrijf. Met e-boekhouden beschik je over alle functionaliteiten die je wensen kan. Denk bijvoorbeeld aan facturen versturen, offertes maken en aan het gebruiken van een gratis app voor de boekhouding. Veel zzp'ers vinden e-boekhouden het beste boekhoudprogramma en dit is dan ook zeker een goede keuze. Het online boekhoudpakket van e-boekhouden is door starters tot 15 maanden gratis te gebruiken.

Zzp boekhouding

Wij hebben de beste boekhoudprogramma's opgenomen die geschikt zijn voor zzp'ers die net een bedrijf gestart zijn. Met de meeste boekhoudprogramma's is het onbeperkt boekhouden mogelijk. Er komen dus geen extra kosten bij na het uitkiezen van een online boekhoudprogramma. Je krijgt ook de beschikking over handige tools zoals een handige app waarmee je ook online factureren kunt. Boekhouden en factureren is allemaal mogelijk.

Eenvoudige btw-administratie zzp

Boekhouding online doenAls zzp'er krijg je ieder kwartaal te maken met de verplichte btw-aangifte. Door het gebruiken van een online boekhoudprogramma kun je de btw-aangifte berekenen met het boekhoudpakket. Nadat alle facturen zijn ingeboekt, zal het online boekhoudprogramma de btw-aangifte voor je berekenen. Door middel van een koppeling kun je de btw-aangifte ook rechtstreeks van uit het boekhoudprogramma indienen. Dit is de makkelijkste manier om de btw-aangifte op te maken. De btw-aangifte doe je dus gewoon online en je krijgt ook een duidelijk btw-overzicht te zien.

Veelgestelde vragen online boekhoudprogramma

 • Is er een gratis helpdesk? Ja, die is beschikbaar.
 • Zijn er aanvullende modules? Ja, tegen betaling.
 • Kun je een boekhoudprogramma uitproberen? Ja, tot wel 15 maanden.
 • Kun je de rittenregistratie bijhouden? Ja, dat kan bij de meeste aanbieders.
 • Is periodieke facturen mogelijk? Ja, bij de meeste aanbieder kan dat.
 • Kun je onbeperkt offertes maken? Ja, dat kan.
 • Wat is het beste boekhoudprogramma? Maak zelf een vergelijking.
 • Wat zijn populaire boekhoudprogramma's? Dat zijn e-boekhouden.nl en Rompslomp.
 • Kun je de urenregistratie bijhouden? Ja, dat kan.
 • Kun je de complete boekhouding bijhouden? Ja, dat kan met alle boekhoudpakketten.

Gratis proefaccount beste boekhoudprogramma voor zzp'ers

Helpdesk aan het bellenOnline boekhoudprogramma's kunnen op punten verschillen. De urenregistratie kan bijvoorbeeld bij iedere aanbieder net even anders zijn. De online urenregistratie is voor veel zzp'ers belangrijk. Vergelijk de verschillende boekhoudprogramma's dan ook op dit punt. Boekhoudprogramma's vergelijken doe je vooral op gebruikersgemak en bijvoorbeeld niet zozeer op de prijs. Het gaat er om dat eenvoudig boekhouden kunt als zzp'er.

Boekhoudpakketten voor zzp'ers en mkb'ers

De meeste zzp ondernemers kunnen met een boekhoudprogramma voor zzp'ers toe. Dit soort programma's zijn eenvoudig in gebruik en beschikken over de belangrijkste functies die je nodig zult hebben. Een aantal bekende voorbeelden van boekhoudprogramma's voor zzp'ers zijn MoneyMonk, en e-boekhouden. Dit zijn prima boekhoudprogramma's voor kleine ondernemers. Mkb'ers kunnen bijvoorbeeld beter kiezen voor Visma eAccounting. Vanzelfsprekend kun je wel met alle genoemde voorbeelden eenvoudig de boekhouding bijhouden. Het makkelijkste boekhoudprogramma is over het algemeen een boekhoudpakket dat speciaal gemaakt is voor zzp'ers. Het blijft wel slim om een ongekend eenvoudig boekhoudpakket te gebruiken zoals e-boekhouden. Daarnaast zijn er natuurlijk ook voldoende andere pakketten beschikbaar.

Gratis opstartservice boekhoudprogramma

Het is mogelijk om gebruik te maken van de gratis opstartservice wanneer je kiest voor boekhoudsoftware. De boekhoudsoftware is niet ingewikkeld, maar sommige ondernemers kunnen wel wat hulp gebruiken. Deze hulp is ook beschikbaar voor het overstappen van boekhoudprogramma. De mobiele app op de smartphone kun je overigens zo installeren.

Veilig boekhouden

Alle boekhoudprogramma's werken tegenwoordig in de cloud en zijn veilig te gebruiken. De gegevens worden opgeslagen in Nederland en de boekhoudsoftware voldoet aan de Nederlandse wetgeving.

Boekhoudprogramma's vergelijken kleine ondernemingen

BouwEr zijn veel kleine ondernemers die kiezen voor de rechtsvorm eenmanszaak. Ondernemers met een eenmanszaak mogen de boekhoudvorm enkelvoudig boekhouden toepassen van de Belastingdienst. Dit houdt in dat je jaarlijks de balans en de winst- en verliesrekening moet maken om de aangifte inkomstenbelasting te kunnen doen. Je hoeft als zzp'er geen jaarrekening te laten opstellen door een boekhouder. Dit kun je met een goed boekhoudprogramma gewoon zelf doen. Goede boekhoudprogramma's beschikken allemaal over deze mogelijkheid.

Functionaliteiten en gebruiksvriendelijkheid, boekhoudsoftware

Als startende ondernemer is het belangrijk dat je eenvoudig de boekhouding kunt bijhouden. Daarom is het belangrijk dat je boekhoudprogramma een aantal basisfunctionaliteiten bevat. Het programma moet facturen kunnen maken, inkoop- en verkoopfacturen kunnen registreren en je moet eenvoudig rapportages kunnen genereren. Verder is het belangrijk dat de software gebruiksvriendelijk is. Kies daarom voor een programma dat je redelijk snel onder de knie kunt krijgen.

Basisfuncties boekhoudprogramma

Werken op laptopDe meeste programma's beschikken over alle benodigde basisfunctionaliteiten. Het is in de meeste gevallen ook mogelijk om op een later moment extra functionaliteiten toe te voegen. Het leren werken met een boekhoudprogramma is overigens niet moeilijk. Ook worden er diverse cursussen en andere supportmogelijkheden aangeboden.

Kosten boekhoudprogramma's

Als je kiest voor een abonnement op een boekhoudprogramma, betaal je maandelijks of per jaar een bepaald bedrag. Dit is afhankelijk van het programma en de functionaliteiten die je nodig hebt. Alle aanbieders hanteren een vast bedrag per maand of per jaar. De maandelijkse kosten wegen niet op tegen de tijd en het gemak die je met een boekhoudprogramma ervaart. Als je er dan ook nog eens rekening mee houdt dat je met een boekhoudprogramma fouten kunt voorkomen, is het maandelijkse of jaarlijkse bedrag eigenlijk heel erg laag.

’’Voor welk boekhoudprogramma je ook kiest, het is in ieder geval belangrijk dat je de boekhouding goed bijhoudt. Dit kan namelijk erg veel tijd en geld besparen. Kies daarom een programma dat bij je past, zodat je makkelijk en snel kunt boekhouden.’’

Mijnzzp.nl: boekhouden voor zzp'ers en mkb'ers

Waarvoor kun je een boekhoudprogramma gebruiken?

Een boekhoudprogramma doet meer dan het alleen structureren en ordenen van de financiële administratie. Zo kan een goed boekhoudprogramma ook:

 • Helpen bij het maken van overzichten (kosten per project of opdrachtgever).
 • Inzicht geven in de financiële situatie.
 • Facturen automatisch laten versturen.
 • Herinneringen instellen voor openstaande facturen.
 • Betalingen automatiseren (incasso's en domiciliëring).
 • Inzicht geven in de debiteurenpositie.
 • Offertes maken in eigen huisstijl.
 • Btw-aangifte doen.
 • Het automatisch maken van de resultatenrekening.
 • Het doen van aangifte inkomstenbelasting (enkele programma's).

Het is dus zeker de moeite waard om een boekhoudprogramma te gebruiken. Kies daarom voor online boekhouden. Dit geeft je inzicht in de administratie en zorgt ervoor dat de boekhouding altijd bijgewerkt is.

Online boekhouden: makkelijk en overal inzicht

Man aan het werk laptopMet online boekhouden heb je 24/7 en inzicht in je administratie. Je kunt zelfs op vakantie of in het buitenland boekhouden, als je maar internet hebt. Daarnaast is online boekhouden makkelijker dan je denkt. Meestal kun je met een paar muisklikken eenvoudig facturen maken en versturen of een overzicht opvragen.

Beste boekhoudprogramma zzp

Wij kunnen niet zomaar het beste boekhoudprogramma aangeven, omdat dit geheel afhankelijk is van de soort onderneming en je eigen wensen. In sommige gevallen is het beste boekhoudprogramma voor dienstverlenende zzp'ers een heel ander dan voor bouwvakkers. Hét online boekhoudprogramma moet daarnaast ook gewoon prettig werken voor je.

Snel online boekhouden: binnen no-time gestart met alles wat je nodig hebt

De verschillende boekhoudprogramma's die wij opgenomen hebben, zijn allemaal goed op hun eigen manier. Wanneer je een goed boekhoudpakket gebruikt, moet je de gewerkte uren kunnen bijhouden naast het bijhouden van de administratie. Ook bonnetjes inscannen met een handige mobiele app moet mogelijk zijn.

Eenvoudige online boekhoudprogramma's

Kantoor zzpVoor de zzp boekhouding kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van een e-boekhouden. Dit is een eenvoudig boekhoudpakket en behoort zeker tot de beste boekhoudprogramma's. Wanneer je bedrijf groeit, dan kun je extra modules toevoegen. Dan hoef je in ieder geval niet over te stappen van boekhoudprogramma. Voor grote bedrijven is misschien wel Visma eAccounting meer geschikt. Het boekhoudprogramma Visma eAccounting richt zich op zzp'ers en mkb'ers. De beste keuze is dus ook afhankelijk van de rechtsvorm en het type bedrijf. Dit zijn belangrijke punten om tot het beste online boekhoudprogramma te komen.

Beste online boekhoudprogramma: welke functies?

Als ondernemer kan je behoefte hebben aan meerdere belangrijke functies. Wil je bijvoorbeeld alleen boekhouden en facturen verwerken of moet het boekhoudprogramma ook met vreemde valuta kunnen omgaan? Niet alle boekhoudpakket kunnen met vreemde valuta omgaan. Daarnaast kan het onbeperkt factureren belangrijk zijn voor je. En heb je hulp nodig, is er dan een deskundige helpdesk die je kan helpen? Contact opnemen met de helpdesk moet daarnaast prettig verlopen.

Vele functies en een stuk makkelijker

Online app gebruikenDit zijn allemaal afwegingen die je zelf zal moeten beoordelen. Er is niet een simpel antwoord te geven zoals best getest of beste reviews. Online boekhoudprogramma's vergelijken is maatwerk en verschilt per zzp'er. Dit is de beste manier om tot het beste online boekhoudprogramma te komen. Online boekhouding is meer dan het alleen facturen sturen. De slimme software kan naast boekhouden en factureren nog veel meer.

Mijnzzp.nl is dé plek voor zzp'ers en mkb'ers

Als je op zoek bent naar informatie over administratieve zaken, boekhouden of fiscale regelingen, ben je bij Mijnzzp.nl aan het juiste adres. Wij beschikken over veel artikelen en video's die je kunnen helpen met deze zaken. Daarnaast vind je op onze website ook een vergelijkingspagina met boekhoudprogramma's die geschikt zijn voor zzp'ers en mkb'ers. Zie bijvoorbeeld ook onze handige keuzehulp of onze verschillende boekhoudkundige calculators. Zoals eerder omschreven is een goed online boekhoudprogramma gratis voor starters en werkt super makkelijk. Je kan ook meteen een koppeling met de belastingdienst maken.

KantoorgebouwenEr zijn dus voldoende geschikte boekhoudpakketten voor startende ondernemers.

De meeste startende ondernemers hebben voldoende aan een basispakket online boekhouden.

Mijnzzp.nl