Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Administratie

Ben je zzp’er dan is het nodig om je boekhouding bij te houden of om dat door een boekhouder te laten doen. Indien je van een online boekhoudprogramma gebruikmaakt, is het vrij eenvoudig om je financiële administratie zelf te voeren. Je hebt dan niet per se een boekhouder nodig. Of je maakt de keuze om samen te werken met een boekhouder die eveneens toegang heeft tot het boekhoudprogramma. Dat is handig als je liever niet zelf de btw-aangifte verzorgt en fiscaal advies wenst. Er zijn meerdere voordelen toe te kennen aan online boekhoudprogramma’s en die ontdek je hier.

Gebruiksvriendelijk en overal toegang

Boekhoudsoftware is natuurlijk zo ontwikkeld dat er sprake is van een gebruiksvriendelijk karakter. Je hoeft als ondernemer geen ervaring te hebben met boekhouden om er gebruik van te maken. Ook is er het voordeel dat je overal toegang hebt tot het online boekhoudprogramma. Zo heb je altijd en op elk gewenst moment inzicht in de financiële situatie van je bedrijf.

Simpel factureren

Een online boekhoudprogramma maakt het eenvoudig om te factureren. Zo is het mogelijk om de factuur direct digitaal te versturen. Je hoeft de factuur niet meer uit te printen en per post te versturen. Heeft een debiteur de betaling gedaan dan verwerk je deze simpel in je financiële administratie. Ook zijn er boekhoudprogramma’s die het mogelijk maken om direct een betaallink te verwerken bij de factuur. Dat zet aan tot een snellere betaling bij de debiteuren.

Toegang voor boekhouder

Als je wel van de diensten van een boekhouder gebruikmaakt, biedt een online boekhoudprogramma eveneens een voordeel. Je hebt namelijk de mogelijkheid je boekhouder toegang te geven tot je financiële administratie. Zo heeft de boekhouder een goed inzicht in je bedrijfssituatie en kan deze daar waar nog adviezen geven. Bijvoorbeeld over fiscale voordelen en over het doen van investeringen.

Kosten zijn fiscaal aftrekbaar

Maak je gebruik van een online boekhoudprogramma? De kosten daarvan zijn fiscaal aftrekbaar net als de kosten van het inhuren van een boekhouder. Overigens zijn online boekhoudprogramma’s doorgaans niet heel duur, maar eerder voordelig. Je betaalt maandelijks een bedrag aan abonnementskosten voor het gebruik van de boekhoudsoftware.

Lees ook ons handige artikel: Boekhouding goed regelen als zzp er: 10 belangrijke tips

Mijnzzp.nl