Team Mijnzzp

Videomarketing

De afgelopen jaren is de manier waarop klanten op zoek gaan naar informatie veranderd. Een aantal jaar geleden kwamen klanten nog aan informatie via de krant en de televisie. Tegenwoordig vinden klanten vaak de benodigde informatie op het internet. Het gebruik van videomarketing neemt dan ook steeds meer toe. Door het inzetten van videomarketing kunnen klant je zien, horen, en je beter leren kennen. Het beter leren kennen van de persoon achter het bedrijf vinden steeds meer klanten interessant. Voor veel ondernemers kan videomarketing nog wel een drempel zijn, dit omdat door middel van videomarketing klanten meer toegang krijgen tot de informatie die achter jou als ondernemer schuilt. Het maken van goede videomarketing, zoals een vlog, is meer dan alleen het opnemen van een video.

Beginnen met videomarketing

Voordat je daadwerkelijk gaat starten met videomarketing, begin je eerst met een goede oriëntatie. Je vraagt jezelf bijvoorbeeld af welke boodschap je wil overbrengen met je video, en wat is er nodig met betrekking tot het maken van een video om te zorgen dat potentiële klanten overgaan tot het kopen van een product of dienst van jou. Je wil als ondernemer graag iets bereiken door het inzetten van videomarketing. Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt.

Bovendien is het van belang, wanneer je videomarketing inzet voor een organisatie, dat je zorgt voor een vast gezicht richting de buitenwereld. Je kunt bijvoorbeeld een vaste medewerker aanwijzen die het vaste gezicht wordt in de video’s. Ook is het van belang dat je nadenkt over het platform waarop je de video publiceert. Wanneer je eenmaal begint met het inzetten van videomarketing is het belangrijk dat je zorgt dat er regelmatig een nieuwe video wordt gepubliceerd. Op deze manier blijf je zichtbaar voor je klanten.

Videocontent maken

Het maken van videocontent wordt aan de dag van vandaag steeds eenvoudiger. Je kunt bijvoorbeeld gemakkelijk een live video opnemen op YouTube, Facebook of Instagram. Je hebt niet meer nodig dan je smartphone en een externe microfoon. Je kunt in relatief weinig tijd al een video maken waarmee je veel impact maakt. Je zet klanten aan het denken, je leert ze iets nieuws of inspireert ze met het onderwerp van de video. Wanneer je een video opneemt met je smartphone, hoef je deze ook vaak niet te bewerken. Op het moment dat je videomarketing in wil gaan zetten om jouw bedrijf te laten groeien, kan het raadzaam zijn om de hulp van een professional op het gebied van videomarketing in te schakelen.

Zorg voor een persoonlijke video

Zoals al eerder omschreven zijn klanten benieuwd naar het gezicht achter het bedrijf. Hoe persoonlijker je een video maakt, hoe beter het contact is wat je maakt met klanten. Hoe persoonlijker en authentieker je de video’s maakt, hoe meer verbinding je maakt met potentiële klanten. Het maken van persoonlijke video's kan de betrokkenheid en interactie aanzienlijk doen toenemen.

Verschillende platformen voor het plaatsen van video’s

Tot een aantal jaren geleden kon je video’s alleen plaatsen op YouTube en Vimeo. Tegenwoordig zijn er nog vele andere platformen beschikbaar waarop je jouw video’s kunt plaatsen. Het is belangrijk dat je met betrekking tot het plaatsen van video’s rekening houdt met de doelgroep die je wil bereiken. Wanneer je een jonge doelgroep in gedachten hebt, kun je het beste de video’s plaatsen op platformen zoals Facebook en Instagram.

Wanneer je graag een meer zakelijke doelgroep wil bereiken kun je jouw video’s beter plaatsen op een platform zoals LinkedIn. Je kunt buiten deze platformen ook je video’s plaatsen op YouTube. Wanneer je jouw video op YouTube plaatst zorg je ervoor dat wanneer klanten jouw video zoeken via een zoekmachine zoals Google, deze over een aantal maanden nog steeds vindbaar is. Dit in tegenstelling tot de andere platformen die eerder al genoemd zijn. Ook het inzetten van podcast behoort tot de mogelijkheden.

Zorg voor ondertiteling bij de video’s

Veel mensen kijken tegenwoordig video’s op hun tablet of smartphone. Echter doen zij dit niet altijd met het geluid aan. Het is om deze reden van belang dat je jouw video’s voorziet van ondertiteling. Door ondertiteling toe te voegen aan je video’s zorg je ervoor dat de boodschap bij potentiële klanten ook overkomt wanneer zij het geluid uit hebben staan. Wanneer je ondertiteling toevoegt aan je video’s zullen mensen naar jouw video blijven kijken ondanks dat ze niet horen wat er in de video gezegd wordt. Een ander bijkomend voordeel van het gebruiken van ondertiteling is, is dat je video’s beter zichtbaar zijn voor de zoekmachines zoals Google.

Zorg voor de juiste beeldverhouding

Het is belangrijk dat je bij het publiceren van je video’s rekening houdt met het beeldformaat van het platform wat je gebruikt. Voor Instagram kun je bijvoorbeeld beter een vierkant beeldformaat kiezen, terwijl je voor YouTube juist weer moet kiezen voor een rechthoekig beeldformaat. Wanneer je videomarketing in wil schakelen voor je bedrijf zijn er dus een aantal zaken waar je op moet letten. Er zijn diverse marketeers die gespecialiseerd zijn in videomarketing die je in kunt schakelen. Door het inschakelen van een goede videomarketeer is de kans groter dat je het beoogde doel wat je wilt bereiken met videomarketing behaald.

Mijnzzp.nl