Opleiding tot Bedrijfshulpverlener

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauCursus Mbo-niveau
VooropleidingCursus Preventiemedewerker
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding bedrijfshulpverlener (BHV)

De cursus/opleiding bedrijfshulpverlener (BHV) is binnen Nederland verplicht voor bedrijven die personeel in dienst hebben. De cursus zal doorgaans de volgende onderwerpen behandelen: reanimatie & AED, hoe te handelen bij shock, slagaderlijke bloedingen, hoe te handelen bij brandwonden, botbreuken, vergiftigingen en elektriciteitsongevallen, rautek- en ondersteuningsgreep, stabiele zijligging, wettelijke achtergrond bedrijfshulpverlener, ontruimingsaspecten, preventie, verbranding en blussen, communicatie bij incidenten en bedrijfshulpverlener aspecten bij de opdrachtgever. Er bestaan binnen Nederlands veel verschillende soorten preventieopleidingen, die per beroep en branche kunnen verschillen en die ook uitgebreider kunnen zijn dan de cursus bedrijfshulpverlener. Echter is de BHV-cursus de aangewezen cursus/opleiding voor het bedrijfsleven in het algemeen. Een andere mogelijke opleiding voor het bedrijfsleven kan de opleiding middelbare veiligheidskunde (MVK) zijn, die bijvoorbeeld voor brandwachten en preventiemedewerkers erg geschikt is.

Opleidingsduur en niveau bedrijfshulpverlener (BHV)

Een gemiddelde cursus/opleiding bedrijfshulpverlener zal maximaal twee dagen in beslag nemen. De cursus/opleiding bedrijfshulpverlener is niet moeilijk te noemen, maar tegenwoordig wel verplicht voor bedrijven die personeel in dienst hebben.

Vervolgopleidingen bedrijfshulpverlener (BHV)

Na het afronden van de basiscursus/opleiding bedrijfshulpverlener is het aan te raden om minimaal één keer per jaar de herhalingscursus te volgen, die meestal één dag in beslag zal nemen. Naast de herhalingscursus bestaan er ook andere nuttige cursussen/opleidingen, zoals de cursus/opleiding eerste hulp, reanimatie AED, eerste hulp aan baby's en kinderen en de cursus/opleiding bedrijfshulpverlener ploegleider.

Vooropleiding bedrijfshulpverlener (BHV)

Er zijn geen eisen qua vooropleidingen. De cursus bedrijfshulpverlener (BHV) is binnen Nederland verplicht voor alle bedrijven die personeel in dienst hebben. Het is overigens niet zo dat alle medewerkers opgeleid hoeven te worden tot bedrijfshulpverlener (BHV).

Mijnzzp.nl