Opleiding tot Arbeidshygiënist

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauCursus & Opleiding Mbo-niveau
VooropleidingMbo-niveau
VervolgopleidingHogere Veiligheidskunde (HVK) (Hbo)

Opleiding middelbare veiligheidskunde (MVK)

De opleiding middelbare veiligheidskunde (MVK) is een brede opleiding voor het bedrijfsleven, waarbinnen veiligheid, gezondheid en milieu centraal staan. Naast de opleiding middelbare veiligheidskunde bestaan er specifieke opleidingsmogelijkheden voor het onderdeel arbeidshygiëne. Ook in de opleiding middelbare veiligheidskunde (MVK) wordt het onderdeel arbeidshygiëne behandeld. De opleiding bestaat uit verschillende modulen met verschillende onderdelen, zoals gevaren en wetgeving, managementsystemen VCA, beleid, beheer, risicomanagement, risk assessment, voorlichting, arbeidshygiëne, gevaarlijke stoffen en bedrijfsgezondheidsbeheersing. De opleiding middelbare veiligheidskunde (MVK) is geschikt voor bestaande veiligheidsfunctionarissen die verdere verbreding zoeken, zoals preventiemedewerkers, bedrijfshulpverleners, brandwachten, kwaliteitscontroleurs en natuurlijk voor nieuwe preventiemedewerkers. Het examen middelbare veiligheidskunde (MVK) zal worden afgenomen door het adviesbureau Hobéon SKO. Zie voor meer informatie ook de de website van de Nederlandse Vereniging voor Arbeidshygiëne.

Opleidingsduur en niveau middelbare veiligheidskunde

De opleiding middelbare veiligheidskunde (MVK) zal over het algemeen 15 dagen in beslag nemen en is een opleiding op Mbo-niveau.

Vervolgopleidingen middelbare veiligheidskunde

De vervolgopleidingen na de opleiding middelbare veiligheidskunde (MVK) op Mbo-niveau zijn sterk afhankelijk van je eigen opleidingsniveau, omdat deze opleiding ook te volgen is op Hbo-niveau. De Hbo-opleiding hogere veiligheidskunde (HVK) zal over het algemeen minimaal twee jaar in beslag nemen, waarbinnen je één avond in de week naar school gaat.

Vooropleiding middelbare veiligheidskunde

De meeste opleiders verwachten minimaal een Mbo-diploma niveau vier voordat je kan deelnemen aan de opleiding middelbare veiligheidskunde (MVK). Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het bij de meeste opleiders mogelijk om een toets af te leggen, om te bekijken of je over het gewenste niveau beschikt.

Mijnzzp.nl