Opleiding tot Vertegenwoordiger (detailhandel)

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingVerkoper Detailhandel (Mbo 2)
VooropleidingHavo of Vwo
VervolgopleidingFiliaalmanager (Mbo 4)
VervolgopleidingJunior Account Manager (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding commercieel medewerker buitendienst

De Mbo-opleiding commercieel medewerker buitendienst is uitermate geschikt voor mensen die als vertegenwoordiger aan het werk willen. De Mbo-opleiding commercieel medewerker buitendienst behoort tot de sector zakelijke dienstverlening en is een uitstroomrichting binnen de beroepsrichting commercieel medewerker. Tijdens de opleiding is er onder andere veel aandacht voor het voorbereiden van verkooptrajecten/verkoopgesprekken, het opstellen van offertes, onderhandelingen voeren, het opstellen van een activiteitenplan, marktwerking en het uitvoeren van promotieactiviteiten. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding zal je over het algemeen minimaal vier dagen in de week werken bij een erkend leerbedrijf en één dag in de week naar school gaan voor de theorielessen, zoals Nederlands, wiskunde en vreemde talen zoals bijvoorbeeld Engels. Daarnaast zal er tijdens de opleiding veel aandacht zijn voor het kunnen voeren van goede verkoopgesprekken en klantenbinding, omdat verkoopgesprekken en klantenbinding zeer belangrijk zijn als vertegenwoordiger. Tijdens de praktijkstage sta je doorgaans onder begeleiding van een leermeester, zoals een afdelingsmanager, die ook toeziet op de diverse praktijkexamens en je algemene voortgang.

Opleidingsduur en niveau commercieel medewerker buitendienst

De Mbo-opleiding commercieel medewerker buitendienst zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen commercieel medewerker buitendienst

Na het afronden van de Mbo-opleiding commercieel medewerker buitendienst op niveau drie bestaan er nog voldoende vervolgopleidingen, zoals de Mbo-opleiding filiaalmanager of de Mbo-opleiding commercieel medewerker op niveau vier. Na het afronden van een Mbo-opleiding niveau vier is het natuurlijk nog mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding zoals de Hbo-opleiding Small business en Retail management.

Vooropleiding commercieel medewerker buitendienst

De meeste scholen verwachten minimaal een gerichte Mbo-opleiding, zoals de Mbo-opleiding verkoper detailhandel op niveau twee of enkele jaren havo of vwo, voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding commercieel medewerker buitendienstniveau drie. Wanneer je beschikt over een andere opleiding of diploma is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn en of de opleiding wel bij je past.

Mijnzzp.nl