Opleiding tot Regiomanager

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauHbo Small Business en Retail Management
VooropleidingFiliaalmanager (Mbo 4)
VooropleidingJunior Fashion Manager (Mbo 4)
VooropleidingHavo of Vwo
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Hbo-opleiding regiomanager

Er bestaan verschillende soorten Hbo-opleidingen die geschikt kunnen zijn om regiomanager te worden, zoals de Hbo-opleiding commerciële economie, de Hbo-opleiding bedrijfskunde (MER), de Hbo-opleiding internationale business & management studies en de Hbo-opleiding Small business en Retail management. Daarnaast is het niet ongebruikelijk dat een regiomanager alleen de Mbo-opleiding filiaalmanager doorlopen heeft en op deze manier is doorgegroeid tot de functie regiomanager. Wel hebben de meeste regiomanagers dan extra cursussen of opleidingen afgerond, omdat de meeste grote winkeltekens/bedrijfsketens minimaal een afgeronde Hbo-opleiding verwachten of een gelijkwaardige opleiding. De Hbo-opleiding Small business en Retail management is echter de meeste gerichte Hbo-opleiding als het aankomt op het beroep regiomanager, maar dit is voor iedereen persoonlijk. Tijdens de Hbo-opleiding Small business en Retail management is er onder andere veel aandacht voor ondernemen, bedrijfsrecht, inkoop, verkoop, marketing, managementvaardigheden en logistiek. Vanaf het derde leerjaar zal er een specialiste gekozen moeten worden, zoals de richting retail management, business consultancy of internationale handel of e-business.

Opleidingsduur en niveau regiomanager

De Hbo-opleiding Small business en Retail management zal over het algemeen vier jaar in beslag nemen. Er bestaan ook kortere opleidingsmogelijkheden wanneer je over de juiste vooropleidingen beschikt, zoals een gerichte Mbo-opleiding. De Hbo-opleiding Small business en Retail management is een redelijk zware opleiding te noemen, die de juiste instelling en persoonlijkheid vraagt, zoals ondernemersvaardigheden en een commerciële instelling.

Vervolgopleidingen regiomanager

Na de Hbo-opleiding small business en retail management is het nog mogelijk om door te leren voor een master-opleiding. Een master-opleiding zal over het algemeen nog eens één tot twee jaar in beslag nemen. Het is ook mogelijk om een master-opleiding te volgen op Hbo-niveau, of er kan gekozen worden voor een universitaire opleiding. Na het afronden van een Hbo-opleiding is het binnen Nederland altijd mogelijk om minimaal één mastersopleiding te volgen.

Vooropleiding regiomanager

Om deel te kunnen nemen aan de Hbo-opleiding small business en retail management is het belangrijk om minimaal een Mbo-diploma te bezitten op niveau vier, zoals de Mbo-opleiding filiaalmanager. Wanneer je beschikt over een ander soort diploma, zoals het havo diploma, kan het nodig zijn om extra vakken te volgen voordat je toegelaten wordt tot de opleiding. Dit is wel afhankelijk van het gekozen profiel, omdat je bijvoorbeeld met een havo diploma economie en maatschappij wel toegelaten zal worden.

Mijnzzp.nl