Regiomanager

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Regiomanager?

Een regiomanager is verantwoordelijk voor het aansturen van alle filialen, die toebehoren tot een paalde regio. Dit kunnen bijvoorbeeld winkels, kantoren of supermarkten zijn, die onderdeel uitmaken van een landelijke organisatie. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een regiomanager het beste omschrijven als het waken over de doelstellingen van organisatie. Daarnaast is een regiomanager verantwoordelijk voor het waken over de omzet van de filialen. Winkels en andere organisaties maken gebruik van filiaalmanagers of bedrijfsleiders, die verantwoording afleggen aan de regiomanager. Een regiomanager is iemand die zelfstandig moet kunnen werken, omdat een regiomanager in de meeste gevallen de hele dag onderweg is om alle vestigingen binnen de regio te bezoeken. Als een filiaalmanager of bedrijfsleider vragen of opmerkingen heeft kan hij hiermee terecht bij de regiomanager. Een regiomanager waakt over de vestigingen en geeft filiaalmanagers tips over allerlei zaken, die de vestiging en het personeel aangaan. Een regiomanager moet over organisatietalent beschikken en daadkrachtig zijn. Een regiomanager moet daarnaast kunnen inspireren en motiveren. De inhoudelijke werkzaamheden van een regiomanager zijn niet eenduidig te omschrijven, omdat dit per branche en organisatie kan verschillen. Een regiomanager zal wel sterk in zijn schoenen moeten staan, omdat de meeste regiomanagers met verschillende dagelijkse problemen te maken krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van onderbezetting, het houden van functioneringsgesprekken en aan het oplossen van logistieke problemen waarmee filialen te maken kunnen hebben. Als regiomanager zal je regelmatig vergaderen met de directie en zal je alle besluiten, die de organisatie aangaan doorvoeren op de werkvloer. Een regiomanager kan ook gezien worden als toezichtouder voor de organisatie. Het beroep regiomanager moet gezien worden als hogere managementfunctie.

Lees verder...

Opleiding tot Regiomanager

Welke opleiding is nodig om Regiomanager te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Regiomanager? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Regiomanager

Wat is het salaris en tarief van een Regiomanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Regiomanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Regiomanager

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Regiomanager bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl