Regiomanager

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Regiomanager?

Een regiomanager is verantwoordelijk voor het controleren en aansturen van alle vestigingen binnen een bepaalde regio, zoals winkels, kantoren of supermarkten. Winkels en andere soorten regionale vestigingen hebben vaak een filiaalmanager of vestigingsmanager, die verantwoordelijkheid aflegt aan een regiomanager. Een regiomanager is iemand die goed zelfstandig moet kunnen werken, omdat een regiomanager in veel gevallen de hele dag zelfstandig onderweg is om alle vestigingen binnen de regio te bezoeken. Als een filiaalmanager of vestigingsmanager vragen of opmerkingen heeft kan hij hiermee terecht bij de regiomanager. Een regiomanager waakt over de vestigingen en geeft filiaalmanagers of vestigingsmanagers tips over allerlei zaken die de vestiging en het personeel aangaan. Een regiomanager moet over organisatietalent beschikken en daadkrachtig zijn. Een regiomanager moet daarnaast kunnen inspireren en motiveren. De inhoudelijke werkzaamheden van een regiomanager zijn niet eenduidig aan te geven, omdat dit per branche en organisatie kan verschillen. Een regiomanager is verantwoordelijk voor veel verschillende zaken en dient sterk in zijn schoenen te staan, om de dagelijkse problemen weg te kunnen werken. Ook het adequaat kunnen handelen is een belangrijke eigenschap voor een regiomanager. Daarnaast is het belangrijk dat de regiomanager duidelijk en goed kan communiceren met zijn medewerkers. Als regiomanager zal je regelmatig vergaderen met de directie en zal je alle besluiten die de organisatie aangaan doorvoeren op de werkvloer. Een regiomanager heeft dan ook veel te maken met filiaalmanagers of vestigingsmanagers. Een regiomanager kan ook gezien worden als een belangrijke toezichtouder voor de organisatie.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Regiomanager

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Regiomanager

Welke opleiding is nodig om Regiomanager te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Regiomanager? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Regiomanager

Wat is het salaris en tarief van een Regiomanager? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Regiomanager in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl