Team Mijnzzp

Wat doet een Vertegenwoordiger (detailhandel)?

Een vertegenwoordig detailhandel is een commercieel medewerker, die zich richt op retailers en middenstanders. Een vertegenwoordiger detailhandel is verantwoordelijk voor het bezoeken van mogelijke klanten en het bezoeken van bestaande klanten, om het netwerk verder uit te bouwen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een vertegenwoordiger detailhandel het beste omschrijven als het promoten en verkopen van diensten en producten bij mogelijke afnemers. Vanzelfsprekend kan een vertegenwoordig detailhandel verschillende producten en diensten aanbieden, waardoor de inhoudelijke werkzaamheden kunnen verschillen. Wel hebben de werkzaamheden in alle gevallen te maken met commerciële dienstverlening. Een vertegenwoordiger binnen de detailhandel is in de meeste gevallen werkzaam voor een fabrikant of een groothandelsbedrijf, die zich richten op de detailhandel. Als vertegenwoordig detailhandel kan je te maken krijgen met inkoopmanagers of heb je rechtstreeks te maken met middenstanders. Binnen de detailhandel komt het redelijk veel voor dat vertegenwoordigers winkeliers rechtstreeks bezoeken om een afzetmarkt te creëren. Binnen de grotere organisaties zal je meestal via het hoofdkantoor werken. De werkzaamheden van vertegenwoordigers zijn in alle branches belangrijk, omdat vertegenwoordigers iedere dag op zoek zijn naar nieuwe afzetmarkten voor de organisatie waarvoor ze werkzaam zijn. Ook binnen de detailhandel is het beroep vertegenwoordiger belangrijk en onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan kleding groothandel bedrijven, die gebruikmaken van vertegenwoordigers om inkopers van grootwinkelbedrijven te overtuigen om bepaalde kleding af te nemen. Als vertegenwoordiger ben je vaak werkzaam op provisiebasis. Dit houdt in dat de gerealiseerde afzetmarkt en de uiteindelijk omzet bijdragen aan de inkomsten van een vertegenwoordiger.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Vertegenwoordiger (detailhandel)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Vertegenwoordiger (detailhandel)

Welke opleiding is nodig om Vertegenwoordiger (detailhandel) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Vertegenwoordiger (detailhandel)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Vertegenwoordiger (detailhandel) zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Vertegenwoordiger (detailhandel)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Vertegenwoordiger (detailhandel) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl