Tennisser

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Team Mijnzzp

Inhoudsopgave
Beroep tennisser
Wat doet een tennisser
Waarom tennissen
Film: tennisvereniging wil meer jeugd
Film: Wimbledon
Opleidingen tot tennisser
Bedrijven waar een tennisser werkzaam kan zijn
Competenties tennisser
Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als tennisser
Arbeidsvoorwaarden en salaris tennisser
Eigen bedrijf starten als Tennisser
Boekhoudprogramma vergelijken Tennisser

Beroep tennisser

Een tennisser is een sporter die de sport tennis beoefent. Tennis is een balsport die met twee of vier personen gespeeld kan worden, afhankelijk van de soort tennismatch. In de meeste gevallen zal een tennisser een enkelspel spelen, echter kan tennisser ook een dubbelspel spelen. Tennis is een van de populairste sporten binnen Nederland, die door veel mensen van alle leeftijden beoefend wordt. Tennis is de tweede grootste sport binnen Nederland na het voetballen. Een belangrijke aanvulling hierop is dat tennis niet aangemerkt kan worden als teamsport. Als we spreken van teamsport is hockey de tweede grootste sport binnen Nederland na het voetballen. Tennis is ook wereldwijd gezien een van de populaire sporten. In de meeste gevallen zijn tennissers amateursporters, die regelmatig op de tennisbaan te vinden zijn voor hun plezier. Binnen Nederland zijn er ongeveer een miljoen mensen actief binnen de tennissport. Net zoals binnen andere sporten spelen tennissers tennis vanwege de ontspanning en het competentiegevoel. Daarnaast is tennis een fysieke sport waarbij het bewegen belangrijk is. Dit is ook een van de belangrijkste redenen dat veel senioren tennis spelen. Bij tennis is het de bedoeling om de tennisbal over het net op de speelhelft van de tegenstander te slaan zonder dat deze de tennisbal kan terugslaan. Veruit de meeste tennissers spelen tennis als vrijetijdsbesteding. Tennis is dus een sport waarbinnen ontspanning en competitiegevoel gecombineerd worden. In hoeverre het competitiegevoel een rol speelt binnen het tennis is afhankelijk van de soort tennissers, omdat het bij ouderen mensen meestal juist meer draait om de beweging en ontspanning. Omdat er verschillende soorten tennissers bestaan, die om verschillende redenen kunnen tennissen, bestaan er ook verschillende soorten tennisleraren die de tennissers kunnen begeleiden. Het begeleiden van senioren als tennisleraar is heel wat anders dan het begeleiden van tennistalenten die fanatiek tennis spelen.

Wat doet een tennisser

Een tennis is dus een sporter, die meestal op amateurniveau de tennissport zal beoefenen. Ondanks dat de meeste tennissers niet de ambitie hebben om proftennisser te worden zijn er binnen de tennissport ook toptalenten actief, die beschikken over een hoge ranking. Dit zijn in de meeste gevallen tennissers die op vroege leeftijd begonnen zijn met tennis. Als jeugdspelers beschikken over bijzonder talent is het belangrijk om ze op een goede manier te begeleiden, zodat ze voldoende wedstrijdervaring opdoen. Nederlandse tennisopleidingen staan wereldwijd hoog aangeschreven. Dit is ook het geval met betrekking tot het begeleiden van mogelijke toptalenten. Het worden van toptalent binnen de tennissport is niet aan alle tennissers voorbehouden. Veruit de meeste tennissers zijn op een recreatieve manier bezig met de tennissport. Dit neemt niet weg dat ook amateursporters kunnen deelnemen aan verschillende competenties. Eigenlijk zijn alle beroepstennissers ook ooit begonnen als amateursporter. Als een tennisser beschikt over bijzonder talent is het vaak de tennisleraar, die een talentscout zal benaderen.

Waarom tennissen

Dat er zoveel mensen kiezen voor de sport tennis is, omdat iedereen de sport op zijn eigen manier kan invullen. Anders dan bij voetbal of hockey is het niet noodzakelijk om op vaste dagen te trainen, omdat je dit over het algemeen zelf kan bepalen. Een ander groot voordeel van tennis is dat iedereen van alle leeftijden kan tennissen. Daarnaast is tennis een fysieke sport, die goed is voor de conditie. Een van de grootste voordelen van tennis is dat tennissers minder afhankelijk zijn van teamleden en dat tennissers op hun eigen niveau en tempo kunnen spelen. Binnen de tennissport hoeft er geen sprake te zijn van competitie. Het tennissen kan ook gewoon een ontspannende sportactiviteit zijn.

Film: tennisvereniging wil meer jeugd

Film: Wimbledon

Opleidingen tot tennisser

Er bestaan geen echte opleidingen tot tennisser anders dan het volgen van tennisles van een tennisleraar bij een tennisvereniging. Als een tennisser een toptalent is zal deze wel begeleid worden door een tennisleraar die beschikt over de speciale opleiding tenniscoach. Zoals eerder omschreven zijn veruit de meeste tennissers aan te merken als amateursporters die de tennissport beoefenen vanwege de ontspanning en het plezier. Het leren tennissen moet gezien worden in het aanmelden bij een tennisvereniging en het veel oefenen. Als startende zzp'er, is het belangrijk om voor je eigen bedrijf de zzp boekhouding op een goede manier op te zetten. Dit kan tegenwoordig het beste bereikt worden door het gebruik van online software. Hiervoor is het wel belangrijk om eerst de verschillende boekhoudprogramma's met elkaar te vergelijken. Zo kom je uiteindelijk tot het beste online boekhoudpakket voor de financiële administratie.

Bedrijven waar een tennisser werkzaam kan zijn

Een tennisser is niet werkzaam voor bedrijven omdat de meeste tennissers hobbymatig actief zijn met tennis. Het zijn alleen de proftennissers die beschikken over een hoge ranking die beroepsmatig actief zijn binnen de tennissport. Beroepstennissers kunnen actief zijn voor internationale organisaties zoals de International Tennis Federation. Tennissers die op topniveau werkzaam zijn moeten in de meeste gevallen aangemerkt worden als ondernemer. Daarnaast kunnen professionele tennissers gebruikmaken van een spelersmakelaar.

Competenties tennisser

De belangrijkste competentie van een tennisser is het plezier in de tennissport. Omdat de meeste tennissers hobbymatig actief zijn binnen de tennissport zijn de competenties niet echt van toepassing. Als een tennisser een proftennisser wenst te worden is dit een ander geval. In dat geval moet er sprake zijn van veel doorzettingsvermogen, passie, motivatie en energie. Daarnaast kan in dat geval het coachen aangemerkt worden als belangrijk. Algemeen belangrijke woorden zijn tactiek, techniek, inzicht en ambitie. De meeste tennissers hebben verder niet te maken met mogelijke competenties, omdat de meeste tennissers op een recreatieve manier de tennissport beoefenen.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als tennisser

Arbeidsmarktperspectief als tennis is niet van toepassing omdat het beroep tennisser niet gezien kan worden als een gewoon beroep. Het zijn maar heel weinig tennissers die het lukt om van hun hobby hun beroep te maken. De doorgroeimogelijkheden als tennisser moeten dan ook gezien worden in het worden van een beroepssporter die kan leven van de tennissport.

Arbeidsvoorwaarden en salaris tennisser

Arbeidsvoorwaarden en salaris als tennisser zijn verder niet van toepassing omdat de meeste tennissers hobbymatig actief zijn met tennis en ze ook geen salaris zullen ontvangen. Het zijn alleen de proftennissers die geld kunnen verdienen met tennis.

Eigen bedrijf starten als Tennisser

Als startende zzp'er is het, na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK), ook belangrijk om na te denken over de juiste verzekeringen. Afhankelijk van het type bedrijf en werkzaamheden kunnen verschillende belangrijke verzekeringen relevant zijn als Tennisser, waaronder:

Boekhoudprogramma vergelijken Tennisser

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Tennisser bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Klik hier om boekhoudsoftware te vergelijken voor een Tennisser.

Mijnzzp.nl