Opleiding tot Tassenontwerper

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau vier
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingFashion & Textile Technologies (Hbo)
VervolgopleidingVormgeving (Hbo)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding lederwarenmaker (creatief vakmanschap)

Wie een passende opleiding zoekt als tassenontwerper kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding lederwarenmaker (creatief vakmanschap), binnen de sector mode & textiel. De Mbo-opleiding lederwarenmaker (creatief vakmanschap) is een uitstroomrichting van de opleiding creatief vakmanschap, die meer uitstroomrichtingen kent. Wanneer het alleen om het ontwerpen gaat van tassen kan er ook gekozen worden voor de Mbo-opleiding medewerker styling, maar de meest passende opleiding voor het beroep tassenmaker/tassenontwerper is de Mbo-opleiding lederwarenmaker (creatief vakmanschap). Tijdens deze opleiding is er niet alleen aandacht voor tassen. Er is aandacht voor alles wat van leer gemaakt wordt, zoals riemen, tassen en andere lederen-voorwerpen. Tijdens de opleiding leer je zelfstandig ontwerpen bedenken en uitwerken, door het maken van schetsen of door middel van de computer. Een creatieve inslag als lederwarenmaker is dan ook belangrijk, omdat je steeds met nieuwe ideeën en creaties zal moeten komen. Gedurende de opleiding zal je de meeste tijd op school doorbrengen, maar ook regelmatig stage lopen, zoals in een kledingfabriek of klein atelier. Tijdens de stageperiode zal je onder toezicht staan van een leermeester en de stagebegeleider van school. Naast de vakinhoudelijke vakken is er op school aandacht voor vakken als Nederlands, rekenen, beroepsvorming en materiaalkennis. Ook is het tegenwoordig gebruikelijk dat er aandacht is voor het toekomstig werken als zelfstandig ondernemer, omdat veel mensen binnen de mode & textiel vroeg of laat hun eigen bedrijf zullen starten als middenstander.

Opleidingsduur en niveau lederwarenmaker (creatief vakmanschap)

De Mbo-opleiding lederwarenmaker (creatief vakmanschap) zal over het algemeen maximaal vier jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau vier.

Vervolgopleidingen lederwarenmaker (creatief vakmanschap)

Na het afronden van de Mbo-opleiding lederwarenmaker (creatief vakmanschap) op niveau vier is het mogelijk om door te groeien tot een passende Hbo-opleiding, zoals de Hbo-opleiding vormgeving of een andere Hbo-opleiding aan de Amsterdam Fashion Institute (AMFI).

Vooropleiding lederwarenmaker (creatief vakmanschap)

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo, voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding lederwarenmaker (creatief vakmanschap).

Mijnzzp.nl