Tassenontwerper

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Tassenontwerper?

Een tassenontwerper is een modeontwerper, die zich gespecialiseerd heeft in het ontwerpen en maken van tassen. Als tassenontwerper kan je aangemerkt worden als ambachtelijk vakman of vakvrouw, omdat het maken van tassen veel handwerk betreft. Het ontwerpen van tassen is de laatste jaren steeds populairder geworden. Er zijn dan ook redelijk veel modeontwerpers, die zich richten op het ontwerpen en maken van exclusieve tassen, die van leer of andere materialen gemaakt worden. Als tassenontwerper is het belangrijk dat je beschikt over creativiteit en inspiratie om tot unieke en vooral bijzondere tassen te kunnen komen. De meeste modeontwerpers besteden veel tijd aan het bedenken en ontwerpen van nieuwe designs. Ook de herkenbaarheid van tassen speelt een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan het terug laten komen van bijzondere stiksels, plooien, kleuren of opdrukken. Hierdoor creëert een tassenontwerper exclusiviteit en een eigen handschrift. Tassen worden tegenwoordig gezien als modeaccessoire, die een bijzondere aanvulling geven op de kledingoutfit. Het zijn niet alleen de vrouwen die een tas dragen, omdat ook steeds meer heren een tas dragen. Het dragen van een bijzondere tas is een makkelijke manier om je te onderscheiden van andere mensen. Het ontwerpen en maken van eigen design tassen heeft vooral op vrouwen een grote aantrekkingskracht. Het uiteindelijke doel van een tassenontwerper is meestal het in de markt zetten van een eigen tassenlijn. De meeste tassenontwerpers werken met leer, omdat leer een ideaal materiaal is om te verwerken tot tas. Als tassenontwerper heb je veel te maken met patroontekenen, het bewerken van leer, het uitsnijden van leer en het naaien van leer. Het is denkbaar dat een tassenontwerper ook andere modeaccessoires zal ontwerpen en maken. Denk bijvoorbeeld aan riemen, koffers en andere accessoires, die in veel gevallen van leer gemaakt worden. Vanzelfsprekend is het beroep tassenontwerper aan te merken als bijzonder beroep.

Lees verder...

Opleiding tot Tassenontwerper

Welke opleiding is nodig om Tassenontwerper te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Tassenontwerper? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Tassenontwerper

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Tassenontwerper bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl