Team Mijnzzp

Hoedenkraam

Weet jij of je website wel SEO proof is ingericht? Een SEO check laat je zien hoe je website ervoor staat in de zoekmachine. De resultaten van de check bieden een praktische handleiding om de website verder te optimaliseren. Er zijn veel websites van zzp'ers die op een aantal punten te verbeteren zijn. Zelfs de kleinsten verbeteringen zorgen ervoor dat je website het beter gaat doen in de zoekmachine. Een SEO check van je website is met gratis online tools uit te voeren en neemt nog geen minuut in beslag. Er zijn tegenwoordig verschillende hulpmiddelen te vinden die je kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld ook aan Google Search Console dat gratis te gebruiken is.

Inhoudsopgave
SEO check doen met je website
Belang van zoekmachine optimalisatie

SEO check doen met je website

De resultaten van de controle van je website komen in een overzichtelijk rapport naar voren. Zo zie je bijvoorbeeld of je wel gebruikmaakt van title tags en metabeschrijvingen. Op de content van je website vindt een uitgebreide controle plaats. Bijvoorbeeld of je wel kopjes toepast in de teksten. Verder zie je of er alt tags zijn gebruikt voor afbeeldingen die je op je website hebt geplaatst.

Maak je wel gebruik van interne links en zijn er wel voldoende backlinks? Daar is SEO-winst mee te behalen net als met de toevoeging van een sitemap. Een SEO-rapport van je website biedt bovendien inzicht in de mobiele gebruiksvriendelijkheid. Er zijn nog meer factoren die aan bod komen als je een snelle SEO check gratis en online laat uitvoeren. Het complete rapport gebruik je vervolgens om verbeteringen aan te brengen.

Belang van zoekmachine optimalisatie

De zoekmachine gebruikt parameters om een waarde toe te kennen aan je website. Je wilt als ondernemer toch dat je veel verkeer krijgt naar je website. Daarom is een hoge positie in de zoekmachine belangrijk. Zoekmachine optimalisatie levert daar een belangrijke bijdrage aan en daar is met on-page SEO en off-page SEO wat aan te doen.

Zorg dat je website technisch goed in elkaar steekt met een snelle laadtijd en pas een gebruiksvriendelijke navigatie toe om de bezoekers langer op je website te houden. Loop niet geoptimaliseerde content na en creëer niet alleen interne links, maar ook backlinks. Door de SEO-problemen die het rapport laat zien aan te pakken, stijg je daarna met je website in de zoekmachine. Het is erg belangrijk om regelmatig te controleren of er sprake is van bepaalde SEO-problemen. In veel gevallen zijn dit problemen die betrekkelijk eenvoudig op te lossen zijn.

Lees ook: Hoe verhoog je jouw website autoriteit?

Mijnzzp.nl