Team Mijnzzp

Rondvaart Amsterdam

De populariteit van staycations is de laatste jaren sterk toegenomen. Het idee van staycations is dat je, in plaats van naar verre landen af te reizen voor je vakantie, verblijft in een hotel in de buurt van je huis en geniet van je stad alsof je een toerist bent. Hoewel dit misschien niet in de smaak valt bij het "exotische" karakter dat wij in onze vakanties zoeken, hebben staycations een aantal voordelen dat het aantrekkelijk maakt.

Het is veel voordeliger

Staycations zijn kosten effectiever omdat er zoveel kosten worden bespaard - het is niet nodig om een vlucht te boeken, van en naar luchthavens te reizen of geld uit te geven aan dure maaltijden omdat je niet weet waar het redelijk geprijsde eten in de stad te vinden is. Een staycation is een korte reis door de stad, waardoor je meer overhoudt om jezelf te trakteren op het bezoeken van lokale attracties.

De eenvoudige reis door het land of internationaal kan een dag of meer in beslag nemen, afhankelijk vanwaar je naartoe reist. En omdat de reis ook tijd kost, moet je er meestal een week of langer doorbrengen om het de moeite waard te maken, wat betekent dat je kostbare vakantiedagen opgebruikt. Met een staycation heb je dus bijna geen reistijd, waardoor je veel tijd bespaart.

Het is een goede keuze voor korte vakanties

Er zijn momenten dat je er zin in hebt om een paar dagen van huis weg te zijn. Voor wie werkt, kunnen vakantiedagen schaars zijn, dus het is belangrijk om je tijd efficiënt te benutten. Het is gemakkelijker en praktischer om op het laatste moment een weekendje weg te plannen. Je kan het hele jaar door spontaan zijn, boeken en genieten van een ontspannende vakantie, zelfs voor één nacht.

Probeer nieuwe dingen in je eigen stad

Het maakt niet uit hoe lang je al ergens woont, er zijn waarschijnlijk dingen in je stad of in de omgeving die je nog niet hebt gedaan of hebt bekeken. Staycations geven je de kans om te profiteren van alles wat je stad te bieden heeft en een toerist in je omgeving te worden. Je kunt musea bezoeken, rondwandelingen maken en nieuwe dingen proberen zonder ooit je postcode te verlaten.

Vereist minder planning

Planning is een groot deel van de vakantie van veel mensen. Je hebt maar weinig tijd in een ander land, en je wilt zoveel mogelijk bezienswaardigheden en dingen doen. Maar dit kost allemaal tijd. Het mooie van een staycation, is dat je van huis kunt vertrekken zonder een veelvoud aan klussen te hoeven doen. Geen gezoek naar goedkope vluchten, of uitzoeken hoe je van het vliegveld naar je accommodatie komt.

Niet wachten in de rij voor een huurauto, of links rijden als je gewend bent rechts te rijden. Geen visa aanvragen, vreemde valuta of het wegen van je bagage. Al deze zaken vergen zorgvuldige planning en overweging. Met een staycation heb je nog steeds het plezier van het plannen, maar zonder de overbelasting. Voor veel mensen betekent dit minder stress.

Mijnzzp.nl