Team Mijnzzp

Vakantie

Er zijn ondernemers die als zzp'er beginnen en de eerste jaren niet of nauwelijks vakantie nemen. Bijvoorbeeld om bang te zijn om een opdracht mis te lopen of omdat er simpelweg geen vakantie buffer is opgebouwd. Het is voor de zzp'er echter net zo belangrijk als voor werknemers en andere ondernemers om vakantie te houden. Je wilt het liefst overal en altijd bereikbaar zijn maar dat breekt op den duur op. Het is belangrijk dat je hoofd en lijf rust krijgen en daar is de vakantie dan ook voor bedoeld. Bekijk hier maar eens hoe je als zzp'er het beste de planning voor een vakantie maakt en check de tips.

Inhoudsopgave
Plan als zzp'er de vakantie ruim van tevoren
Houd rekening met rustige periodes
Gebonden aan schoolvakanties
Reserveer geld voor de vakantie

Plan als zzp'er de vakantie ruim van tevoren

Het schept duidelijkheid voor jezelf en voor alle anderen als de vakantie ruim van tevoren gepland staat. Plan de data en boek de vakantie, zodat het mogelijk is om duidelijk naar opdrachtgevers te communiceren. Er zijn jaarlijks allerlei bedrijven die de deuren in verband met vakantie twee of meer weken dichtdoen.

Houd rekening met rustige periodes

De ervaring leert vaak dat bepaalde weken of maanden voor het bedrijf net even wat rustiger zijn dan anderen. Daar is ook handig rekening mee te houden als zzp'er door de vakantie juist in een rustige periode in te plannen. Uiteraard is dat ook gemakkelijk toe te passen als je een bedrijf hebt dat zich op seizoenswerkzaamheden richt.

Gebonden aan schoolvakanties

Ben je met je gezin gebonden aan de schoolvakantie dan zijn er een aantal tips om daarmee rekening te houden. Het is dan handig om bijvoorbeeld korte vakanties te nemen, zoals een aantal keren een weekend weg te plannen. Of om een week op vakantie te gaan. Dit is uiteraard alleen van toepassing als de schoolvakanties de drukste periode voor jou als zzp'er zijn.

Reserveer geld voor de vakantie

In de periode dat je niet werkt, komt er niet voor iedere zzp'er geld binnen. Daarom is het verstandig om geld te reserveren voor de vakantie. Zet iedere maand een bepaald bedrag apart om het wegvallen van een inkomen tijdens de vakantie op te vangen.

Mijnzzp.nl