Team Mijnzzp

Administratie doen

Er zijn tijden dat het fantastisch gaat met je bedrijf, maar minder goede tijden of zelfs slechte tijden komen eveneens voor. Als er sprake is van een situatie, waarin het financieel gezien wat minder gaat, zijn er een aantal tips die lucht geven. Maak optimaal gebruik van de mogelijkheden om als ondernemer slechte tijden door te komen. In veel gevallen is door duidelijke communicatie meestal wel een tijdelijke oplossing te vinden. Check daarom hier de financiële tips voor ondernemers.

Inhoudsopgave
Kijk wat je later kan betalen
Betaal minder
Geld halen

Kijk wat je later kan betalen

Als er sprake is van een betaaltermijn, maak daar dan gebruik van door zo laat mogelijk binnen de termijn de betaling te voldoen. Mocht het niet lukken de betaling tijdig te verrichten, neem dan vooral contact op met de leverancier. Doe in dat geval een voorstel om later te betalen. Heb je als zzp'er een hypotheek vraag je bank dan om een betaalpauze die maximaal twaalf maanden kan zijn. Maak ook een financieel plan en onderzoek op welke manier de cashflow van je bedrijf te verbeteren is.

Betaal minder

Heb je een voorlopige aanslag aangevraagd en vallen de inkomsten tegen dan is het mogelijk een wijziging door te voeren. Je gaat met het verlagen van je inkomsten minder betalen. Zit je op een heel laag niveau qua inkomen denk dan aan het aanvragen van kwijtschelden van gemeentelijke belastingen. Is de omzet van je bedrijf beneden de 20.000 euro en is je dienstverlening op consumenten gericht? Check dan of je in aanmerking komt voor de kleineondernemersregeling. Afhankelijk van het type bedrijf dat je hebt, is het wellicht interessant om te kijken of zakelijk ruilen voor jou een optie is.

Geld halen

Staan er nog facturen open die oninbaar zijn? In dat geval is het mogelijk om de berekende btw terug te vragen bij de Belastingdienst. Het is als zzp'er met een laag inkomen ook mogelijk om voor toeslagen in aanmerking te komen. Voer daarvoor online een proefberekening uit voor toeslagen. Er zijn ook gemeentelijke voorzieningen die beschikbaar zijn voor inwoners die een laag inkomen hebben. Als je echt heel weinig verdient, kijk dan of je bij de gemeente voor een uitkering voor zelfstandigen in aanmerking komt.

BedrijfOndernemers kunnen op verschillende manieren te maken hebben met fiscale regelgeving.

Het is raadzaam om hiervoor gebruik te maken van online boekhouden. Hiermee kun je veel fiscale zaken regelen.

Mijnzzp.nl