Team Mijnzzp

Bouwvakkers aan het werk

Als zzp'er in de bouwsector is het belangrijk om over een goed boekhoudpakket te beschikken. Zo kun je eenvoudig en snel de financiële administratie bijhouden. Er bestaan verschillende pakketten, maar welke is nu het meest geschikt voor jouw bouwbedrijf? In dit artikel bespreken we de beste boekhoudprogramma's voor de bouwsector.

Wanneer je een bedrijf in de bouwsector hebt, is het belangrijk om overzicht te houden van alle inkomsten en uitgaven. Dit kan soms een lastige opgave zijn, maar gelukkig bestaan er tegenwoordig verschillende online boekhoudprogramma's die je hierbij kunnen helpen. De meeste zzp'ers binnen de bouwsector hebben voldoende aan een relatief eenvoudig boekhoudprogramma.

Een eenvoudig programma biedt de volgende mogelijkheden:

  • Het maken en invoeren van facturen;
  • Het bekijken van alle inkomsten en uitgaven;
  • Het online kunnen invoeren of aanpassen van gegevens met een app;
  • Het doen van de Btw-aangifte;
  • Het inboeken van de reiskosten;
  • Het maken van de winst- en verliesberekening;
  • Het opstellen van de jaarlijkse balans.

De meeste bouwvakkers hebben niet veel behoefte aan extra opties, zoals het inzien van de voorraad of het invoeren van de personeelsadministratie. Dit zijn functies die voornamelijk voor bedrijven met meerdere werknemers relevant zijn.

Voor de meeste zzp'ers in de bouwsector is een eenvoudig boekhoudprogramma dus ruim voldoende. Welke programma's zijn er dan beschikbaar? In de rest van dit artikel geven we je een overzicht van de beste boekhoudprogramma's voor de bouwsector. Het maakt verder niet uit of je een schilder, timmerman, stukadoor, klusjesman of metselaar bent: de volgende programma's zijn geschikt voor iedereen in de bouwsector.

Op onze vergelijkingspagina voor de bouwsector kun je deze programma's (en andere) eenvoudig vergelijken. Zo kun je gemakkelijk het boekhoudprogramma vinden dat het beste bij jouw bouwbedrijf past!

Het kan wel belangrijk zijn om rekening te houden met de rechtsvorm. Ondernemers met een vennootschap onder firma (VOF) kunnen bijvoorbeeld behoefte hebben aan een ander programma dan zzp'ers met een eenmanszaak.

Beste boekhoudprogramma voor jouw bedrijf:

Als je nog niet over een boekhoudpakket beschikt of je wilt graag overstappen naar een ander programma, is het verstandig om even te kijken naar de verschillen. Op die manier weet je zeker dat je het programma kiest dat het beste bij jou en jouw bedrijf past!

Informatie over de bouwsector

Op onze website bespreken we ook regelmatig andere relevante onderwerpen voor zzp'ers in de bouwsector. Zoals:

Ook beschikken wij over een salaris en tarief pagina en boekhouding pagina, waar je terecht kunt voor het maken van verschillende berekeningen. Onze website is dus de perfecte plek om te beginnen als je op zoek bent naar boekhoudprogramma's of andere relevante informatie voor zzp'ers in de bouwsector!

Reclame maken voor je bouwbedrijf

Ook is het mogelijk om een bedrijfsprofiel aan te maken op onze website. Hierdoor kun je kosteloos reclame maken voor je bouwbedrijf. Een bedrijfsprofiel is een goede manier om jezelf en je bedrijf te presenteren aan potentiële klanten. Wacht dus niet langer en maak vandaag nog je gratis bedrijfsprofiel aan!

Conclusie

We hopen dat je met behulp van dit artikel een goed beeld hebt gekregen van boekhoudprogramma's en wat voor soort programma het beste bij jou past. Alle aanbieders maken het mogelijk om voor een bepaalde periode gratis gebruik te maken van het programma. De proefperiode kan zelfs oplopen tot ruim vijftien maanden.

Administratie en boekhoudingEr zijn binnen de bouwsector veel zzp'ers aan het werk. Veel van deze zzp'ers houden zelfstandig de boekhouding bij.

Het is ook mogelijk om samen te werken met je boekhouder. Je boekhouder kan dan bijvoorbeeld alleen de boekhouding controleren.

Mijnzzp.nl