Bouwkundig adviseur

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Bouwkundig adviseur?

Een bouwkundig adviseur geeft bouwkundig advies aan verschillende opdrachtgevers. Een bouwkundig adviseur kan veel onzekerheden weghalen bij het aankopen van een pand, of advies geven bij een renovatie. Een bouwkundig adviseur moet beschikken over een brede kennis van bouwkunde. Over het algemeen zal een bouwkundig adviseur ingeschakeld worden als mensen een bouwtechnisch keuringsrapport verlangen. Binnen een bouwtechnisch keuringsrapport worden door een bouwkundig adviseur alle belangrijke punten opgenomen die een pand aangaan. Een bouwkundig adviseur kan ook ingeschakeld worden door een V.V.E (vereniging van eigenaren). In dat geval is er meestal behoefte aan extra duidelijkheid met betrekking tot groot onderhoud. Over het algemeen is het zo dat binnen een bouwtechnisch keuringsrapport niet alleen omschreven wordt wat er allemaal mis is met een pand, omdat ook toekomstige aandachtspunten opgenomen kunnen worden zoals onderhoud. Een bouwtechnisch keuringsrapport is bedoeld om duidelijkheid te geven met betrekking tot de staat van een pand en de te verwachte toekomstige kosten. Soms kan het laten opstellen van een bouwtechnisch keuringsrapport ook verplicht worden door een geldverstrekker. Het is in de meeste gevallen verstandig om bij enige twijfel een bouwkundig adviseur in te schakelen. De kosten van een bouwtechnisch keuringsrapport wegen niet op tegen de kosten van mogelijke verborgen gebreken. Het beroep bouwkundig adviseur moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat een bouwkundig adviseur ook gespecialiseerd kan zijn binnen bepaalde onderdelen van de bouwkunde. Denk bijvoorbeeld aan een bouwkundig adviseur die zich gespecialiseerd heeft in funderingstechniek of aan een bouwkundig adviseur die veel kennis heeft met betrekking tot isoleren en verduurzamen van woningen. Bouwkundig adviseurs zijn veel voor particulieren werkzaam, echter kan een bouwkundig adviseur ook binnen het bedrijfsleven een belangrijke rol spelen. In dat geval hebben we het meestal om commercieel vastgoed.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Bouwkundig adviseur

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Bouwkundig adviseur

Welke opleiding is nodig om Bouwkundig adviseur te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bouwkundig adviseur? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bouwkundig adviseur

Wat is het salaris en tarief van een Bouwkundig adviseur? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bouwkundig adviseur in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Bouwkundig adviseur zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Bouwkundig adviseur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Bouwkundig adviseur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl