Projectleider bouw

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Projectleider bouw?

Een projectleider binnen de bouwsector is meestal verantwoordelijk voor het aansturen van één of meerdere bouwprojecten, die kunnen variëren van kleine tot grote bouwprojecten. De belangrijkste taak van een projectleider is het op een goede manier voorbereiden van bouwprojecten en het houden van toezicht op lopende bouwprojecten. Als projectleider stuur je over het algemeen meerdere mensen aan, die allemaal betrokken zijn bij de verschillende bouwprojecten. Daarnaast zal je als projectleider veel overleggen met andere betrokken partijen, zoals architecten, planologen, gemeentes, aannemers en onderaannemers. Een projectleider kan over het algemeen niet gezien worden als een uitvoerder, omdat hij of zij juist aanwezig is op de bouwlocatie tijdens de bouwperiode. Als projectleider ben je juist meer werkzaam op de achtergrond en niet op de bouwlocatie zelf. Organisatorische vaardigheden zijn als projectleider onmisbaar, omdat deze in grote mate zullen bepalen of een bouwproject succesvol zal verlopen of niet. Van een projectleider bouw wordt verwacht dat hij of zij goed leiding kan geven en soms ook moeilijke beslissingen durft te nemen. Als projectleider werk je doorgaans aan de grote opdrachten, die om veel voorbereiding vragen. Meestal is de projectleider al maanden of jaren met een opdracht bezig, voordat er eindelijk gebouwd kan worden door de aannemer. Als projectleider bouw bestaan je werkzaamheden vooral uit het plannen, organiseren en sturing geven aan andere medewerkers, zoals aan projectadministrateurs en uitvoerders. Het beroep projectleider komt niet automatisch voor binnen alle bouwbedrijven, omdat het over het algemeen alleen de grotere bedrijven zijn die gebruik maken van een projectleider.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Projectleider bouw

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Projectleider bouw

Welke opleiding is nodig om Projectleider bouw te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Projectleider bouw? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Projectleider bouw

Wat is het salaris en tarief van een Projectleider bouw? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Projectleider bouw in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl