Golfinstructeur

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Team Mijnzzp

Inhoudsopgave
Beroep golfinstructeur
Werken als golfinstructeur
Wat doet een golfinstructeur
Film: golfinstructeur
Opleidingen tot golfinstructeur
Bedrijven waar een golfinstructeur werkzaam kan zijn
Competenties golfinstructeur
Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als golfinstructeur
Arbeidsvoorwaarden en salaris golfinstructeur
Eigen bedrijf starten als Golfinstructeur
Boekhoudprogramma vergelijken Golfinstructeur

Beroep golfinstructeur

Een golfinstructeur is verantwoordelijk voor het geven van golfles aan mensen die willen leren golfen. Omdat er verschillende opleidingen bestaan als golfinstructeur kan een golfinstructeur over verschillende bevoegdheden beschikken en dus lesgeven aan verschillende doelgroepen. Afhankelijk van de soort opleiding geeft een golfinstructeur golfles aan jeugdspelers, senioren of bijvoorbeeld aan schoolklassen. Als een golfinstructeur alleen beschikt over de basisopleiding golfinstructeur level twee zal deze meestal werkzaam zijn onder begeleiding van ervaren golfinstructeurs, die beschikken over de opleiding golfprofessional B. Golfinstructeurs die beschikken over de opleiding golfprofessional B mogen zelfstandig werken en beschikken over meer bevoegdheden. De belangrijkste taak van een golfinstructeur is het leren golfen aan mensen en het enthousiasmeren van mensen voor de sport golf. Als golfinstructeur ben je in de eerste plaats een trainer, maar ben je ook een coach voor golfers. Als golfinstructeur bestaan de werkzaamheden over het algemeen uit het begeleiden van golfers, het verzorgen van golfactiviteiten en het werven van mogelijke nieuwe golfers. Nieuwe leden zijn erg belangrijk voor golfverenigingen. Als golfinstructeur kan je dus ook schoolklassen of andere groepen begeleiden op de golfbaan, zodat ze zich wellicht aanmelden bij de golfvereniging. Het volgen van golfles is in veel gevallen verplicht, omdat golfers moeten beschikken over het golfvaardigheidsbewijs (GVB) om te mogen spelen op een golfbaan. Om in aanmerking te kunnen komen voor een golfvaardigheidsbewijs moet de golfer lid worden van een golfvereniging, die is aangesloten bij de Nederlandse Golf Federatie. Vanzelfsprekend kan iedereen golfen van jong tot oud en is ervaring niet nodig om te kunnen golfen.

Werken als golfinstructeur

Als golfinstructeur kan je dus op verschillende manieren golfles geven, afhankelijk van de bevoegdheid als golfinstructeur. Vooral voor nieuwe onervaren golfers is het volgen van golfles belangrijk om de juiste golftechnieken aan te leren. Ook het toepassen van de juiste lichaamshouding is belangrijk als golfer, omdat een verkeerde lichaamshouding uiteindelijke lichamelijke klachten kan veroorzaken. Daarnaast zal een verkeerde lichaamshouding tijdens het golfen meestal inhouden dat golfballen op de verkeerde manier weggeslagen worden. Hierdoor zal uiteindelijk ook het plezier in de golfsport afnemen. Het volgen van golfles is dus om verschillende redenen belangrijk. In de meeste gevallen kan een golfinstructeur ook aangemerkt worden als belangrijke adviseur, die alle golfregels en etiquetteregels zal uitleggen die van toepassing zijn binnen de golfsport. Daarnaast kan een golfinstructeur verantwoordelijk zijn voor het opstellen van educatieve programma's met betrekking tot de golftheorie.

Wat doet een golfinstructeur

Over het algemeen is een golfinstructeur niet alleen verantwoordelijk voor het geven van golfles aan golfers. Een andere belangrijke kerntaak van golfinstructeurs is het organiseren van verschillende activiteiten, waardoor nieuwe golfers op een leuke manier bekend zullen raken met de golfsport. Dit betreft dan vaak golfactiviteiten die gericht zijn op schoolkinderen of algemene open dagen. De bedoeling van dit soort activiteiten is het enthousiasmeren van mensen voor de golfsport. Dit soort golfactiviteiten wordt daarnaast regelmatig aangeboden voor het bedrijfsleven. Met andere woorden kan een golfinstructeur ook aangemerkt worden als een activiteiten organisator.

Film: golfinstructeur

Opleidingen tot golfinstructeur

Wie een carrière ambieert als golfinstructeur kan kiezen uit verschillende opleidingen die aangeboden worden door diverse partijen, zoals de Professional Golfers Associatie Holland (PGA Holland) en het CIOS. Welke opleiding het meest geschikt is tot golfinstructeur is verder persoonlijk en kan voor iedereen verschillen. Wanneer je gaat starten met je eigen bedrijf als zzp'er, dan is het belangrijk om de zzp administratie op een goede manier op te zetten. Dit kan tegenwoordig het beste bereikt worden door het gebruik van online boekhouden. Hiervoor is het wel belangrijk om eerst de verschillende online boekhoudprogramma's met elkaar te vergelijken. Zo kom je uiteindelijk tot beste boekhoudpakket voor de zzp boekhouding. Het is belangrijk om de financiële administratie op de juiste manier bij te houden als zelfstandig ondernemer.

Bedrijven waar een golfinstructeur werkzaam kan zijn

Een golfinstructeur zal over het algemeen werkzaam zijn voor een golfvereniging of is werkzaam als zelfstandig ondernemer. Daarnaast is het denkbaar dat niet alle golfinstructeurs fulltime werkzaam zijn als golfinstructeur.

Competenties golfinstructeur

De belangrijkste competentie van een golfinstructeur is dat hij of zij beschikt over een passende opleiding, waarbinnen ook het beroepscompetentieprofiel is opgenomen. Daarnaast moet een golfinstructeur beschikken over didactische vaardigheden, omdat hij of zij les geeft. Ook het kunnen coachen is belangrijke als golfinstructeur. Omdat een golfinstructeur te maken heeft met verschillende leerlingen kan ook communicatie aangemerkt worden als belangrijke competentie. Algemeen belangrijke woorden zijn passie, motivatie, oordeelsvorming, begeleiden, trainen, professionaliteit, plannen en assisteren. Als je als golfinstructeur werkzaam bent als ondernemer kan ook het netwerken belangrijk zijn.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als golfinstructeur

Het arbeidsmarktperspectief als golfinstructeur is over het algemeen redelijk te noemen en meestal sterk afhankelijk van je eigen handicap als golfer. Daarnaast moet een golfinstructeur beschikken over de juiste opleidingen om in aanmerking te kunnen komen voor een baan. De doorgroeimogelijkheden als golfinstructeur zijn over het algemeen beperkt tot het mogen begeleiden van de betere golfers.

Arbeidsvoorwaarden en salaris golfinstructeur

Een golfinstructeur die werkzaam is in loondienst zal over het algemeen onder de cao golfbranche vallen, waarbinnen de arbeidsvoorwaarden geregeld zijn afhankelijk van de werkgever. Als een golfinstructeur werkzaam is als zelfstandig ondernemer bepaalt deze zijn eigen arbeidsvoorwaarden. Een golfinstructeur in loondienst zal over het algemeen een salaris verdienen tussen de 3000 en 3600 bruto per maand, afhankelijk van leeftijd, opleidingen en verdere verantwoordelijkheden.

Eigen bedrijf starten als Golfinstructeur

Als startende zzp'er is het, na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK), ook belangrijk om na te denken over de juiste verzekeringen. Afhankelijk van het type bedrijf en werkzaamheden kunnen verschillende belangrijke verzekeringen relevant zijn als Golfinstructeur, waaronder:

Boekhoudprogramma vergelijken Golfinstructeur

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Golfinstructeur bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Klik hier om boekhoudsoftware te vergelijken voor een Golfinstructeur.

Mijnzzp.nl