Golfer

Informatie over het beroep, opleidingen, competenties, arbeidsmarkt en meer...

Team Mijnzzp

Inhoudsopgave
Beroep golfer
Wat doet een golfer
Leren golfen
Film: golfer
Film: golfer
Opleidingen tot golfer
Bedrijven waar een golfer werkzaam kan zijn
Competenties golfer
Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als golfer
Arbeidsvoorwaarden en salaris golfer
Eigen bedrijf starten als Golfer
Boekhoudprogramma vergelijken Golfer

Beroep golfer

Een golfer is een sporter die hobbymatig of beroepsmatig actief is binnen de balsport golf. In de meeste gevallen zal een golfer op amateurniveau de golfsport beoefenen voor het plezier. Golf is een populaire sport te noemen, omdat er binnen Nederland ongeveer 390.000 mensen zijn die de sport golf beoefenen door het hele land heen. Als golfer speel je golf op een golfbaan, dat een speciaal ingericht perceel is voor de golfsport. Binnen de golfsport bestaan er verschillende soorten golfbanen, die qua moeilijkheid behoorlijk kunnen verschillen. Enkele vormen van golfbanen zijn linksbanen (aan of vlak bij zee), bosbanen, parkbanen, polderbanen en glooiende banen. Binnen deze verschillende soorten golfbanen wordt de golfsport bemoeilijkt door bijvoorbeeld de wind van zee of bijvoorbeeld door dichte bebossing, zoals het geval is bij bosbanen. Als golfer bestaan er dan ook veel verschillende golfbanen, die afwisseling brengen aan de golfsport. Golfers kunnen dus op verschillende soorten golfbanen spelen, die wel allemaal dezelfde spelregels kennen. Als golfer is het in de meeste gevallen verplicht dat de golfer de basisregels en de basisvaardigheden van het golf beheerst voordat hij of zij mag spelen op een golfbaan. Om de vaardigheden als golfer aan te kunnen tonen zal de golfer moeten beschikken over een golfvaardigheidsbewijs dat afgegeven wordt door de Nederlandse Golf Federatie (NGF). Om in aanmerking te kunnen komen voor het golfvaardigheidsbewijs moet een golfer lid zijn van een NGF aangesloten golfvereniging. Tegenwoordig noemt men het golfvaardigheidsbewijs ook wel Handicap 54. Op de pas, die de golfer krijgt van de Nederlandse Golf Federatie, staat onder andere de clubhandicap van de golfer aangeven. Met de pas mag de golfer zelfstandig golfbanen betreden. Zoals eerder aangeven moeten de meeste golfers aangemerkt worden als amateursporters, die voor hun plezier golfen.

Wat doet een golfer

Golf is een fysieke sport, waarbinnen beweging belangrijk is, maar ook het denken, om uiteindelijk te kunnen winnen. Bij belangrijke toernooien kan een prof golfer ook gebruikmaken van een caddie, die de golfer bijstaat. Een caddie is verantwoordelijk voor ondersteunende werkzaamheden, zoals het bijhouden van het baanboekje, het dragen van de golftas, het schoonmaken van golfclubs en het overleggen met de golfer over de golfclub, die het beste gebruikt kan worden. Voor golfers is het erg belangrijk dat de golfbanen in goede conditie zijn, omdat anders het golfen onmogelijk is. Voor het onderhouden van golfbanen zijn greenkeepers verantwoordelijk, die in de meeste gevallen iedere dag op de golfbaan te vinden zijn. Het zijn de greenkeepers die het gras maaien en water geven, zodat golfers op een goede manier kunnen golven. Zoals eerder omschreven zijn de meeste golfers actief op amateurniveau. Dit neemt niet weg dat golf een serieuze sport is, waarbinnen strikte regels en etiquette gehanteerd worden. Over het algemeen kunnen golfers aangemerkt worden als rustige mensen, die zeer ingetogen zijn. Het golfen was een langere tijd voorbehouden aan bepaalde type mensen, zoals directeuren, managers of andere soorten zakenlieden. Tegenwoordig beoefenen mensen van alle niveaus de golfsport.

Leren golfen

Wie wil leren golfen zal golfles moeten volgen van een erkende golfinstructeur. Dit is belangrijk, omdat golfers moeten beschikken over het golfvaardigheidsbewijs. Zonder het golfvaardigheidsbewijs mag een golfer in de meeste gevallen niet zelfstandig de golfbaan betreden. Het leren golfen is over het algemeen niet heel moeilijk. Het worden van een goede golfer is een heel ander verhaal. Golfers die uiteindelijk op hoog niveau willen golfen moeten dan ook les blijven volgen. In dat geval zal een golfer ook gebruik moeten maken van een golfinstructeur, die beschikt over de juiste bevoegdheid. Het worden van een goede golfer is niet makkelijk en zal niet onderschat moeten worden. Over het algemeen zal een golfer over veel doorzettingsvermogen moeten beschikken om steeds beter te kunnen worden. Dit wil ook inhouden dat een golfer veel moet oefenen. Het golfvaardigheidsbewijs geeft alleen aan dat iemand beschikt over de basiskennis van de golfsport.

Film: golfer

Film: golfer

Opleidingen tot golfer

Er bestaan geen echte opleidingen tot golfer anders dan het lid worden van een golfvereniging en het les nemen bij een golftrainer. De meeste golfverenigingen zullen gebruikmaken van golftrainers die nieuwe golfers het golfen kunnen aanleren. Om golf te mogen spelen op golfbanen is het over het algemeen verplicht dat de golfer in het bezit is van een golfvaardigheidsbewijs (GVB). Het golfvaardigheidsbewijs geeft aan dat iemand beschikt over alle basiskennis van de golfsport. Het worden van een goede golfer zal over het algemeen een kwestie zijn van veel oefenen en het werken aan de golftechnieken. Hoe een golfer dit precies zal doen is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Niet alle golfers willen uiteindelijk op topniveau de golfsport beoefenen. Zie voor meer informatie ook de website Golf en de Nederlandse Vereniging van Golfaccommodaties (NVG). Als startende zzp'er, is het belangrijk om de financiële administratie op een goede manier op te zetten voor je eigen bedrijf. Dit kan tegenwoordig het beste bereikt worden door het gebruik van online boekhoudsoftware. Hiervoor is het wel belangrijk om eerst de verschillende boekhoudpakketten met elkaar te vergelijken. Zo kom je uiteindelijk tot de juiste software voor de zzp boekhouding.

Bedrijven waar een golfer werkzaam kan zijn

Een golfer is niet werkzaam voor bedrijven, maar is hobbymatig actief met de sport golf. Dit neemt niet weg dat er wel degelijk prof golfers zijn, echter werken deze ook niet voor bedrijven. Veruit de meeste golfers zullen dan ook actief zijn als amateursporter. Dit neemt niet weg dat ook amateur golfers kunnen deelnemen aan belangrijke golftoernooien.

Competenties golfer

De competenties van een golfer zijn niet echt van toepassing, omdat het in de meeste gevallen een hobby betreft, die iedereen op zijn eigen manier kan invullen. Wel moet een golfer over de juiste motivatie beschikken, omdat het leren golfen alleen mogelijk is met de juiste motivatie. Daarnaast kan communicatie aangemerkt worden als belangrijke competentie, omdat de meeste golfers te maken hebben met andere golfers en/of clubleden. Algemeen belangrijke woorden zijn passie, presteren, inzicht, nauwkeurigheid en energie. Energie heeft vooral betrekking op het lopen over de golfbaan. In algemene zin zijn plezier en ontspanning aan te merken als de belangrijkste competenties.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden als golfer

Arbeidsmarktperspectief is ook niet van toepassing op een golfer omdat het een hobby betreft. Er zijn niet veel golfers die van hun hobby hun beroep kunnen maken. De doorgroeimogelijkheden als golfer moeten gezien worden in het presteren en deelnemen aan toernooien zodat je vroeg of laat mogelijk een beroepssporter kan worden. In de meeste gevallen zal een golfer verder niks te maken hebben met een mogelijk arbeidsmarktperspectief of mogelijke doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsvoorwaarden en salaris golfer

Arbeidsvoorwaarden en salaris zijn niet van toepassing op een golfer omdat een golfer hobbymatig actief is met de sport golf. Prof golfers ontvangen over het algemeen ook geen salaris, maar prijzengeld als ze goed presteren op toernooien. Daarnaast kan er ook sprake zijn van sponsors.

Eigen bedrijf starten als Golfer

Als startende zzp'er is het, na de inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK), ook belangrijk om na te denken over de juiste verzekeringen. Afhankelijk van het type bedrijf en werkzaamheden kunnen verschillende belangrijke verzekeringen relevant zijn als Golfer, waaronder:

Boekhoudprogramma vergelijken Golfer

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Golfer bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.

Klik hier om boekhoudsoftware te vergelijken voor een Golfer.

Mijnzzp.nl