Opleiding tot Adviseur veilig wonen (PKVW)

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VooropleidingAllround Timmerman (Mbo 3)
VooropleidingSlotenmaker
VooropleidingPreventiemedewerker
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Opleiding adviseur veilig wonen (PKVW)

Er bestaan verschillende soorten opleidingen tot preventieadviseur, zoals de de opleiding preventieadviseur PKVW, de opleiding monteur PKVW en de opleiding bouwplanadviseur. Daarnaast bestaan er verschillende cursussen, zoals de cursus nieuwbouwdag op woningniveau. Een opleiding tot preventieadviseur of bouwplanadviseur is geschikt voor mensen die met vastgoed te maken hebben en voor mensen die actief zijn binnen de beveiligingsbranche. Maar denk ook aan gemeenteambtenaren die met wonen en bouwen te maken hebben. De meeste opleidingen of cursussen tot preventieadviseur of bouwplanadviseur duren maximaal één dag en worden afgesloten met een examen. Stichting Kenteq is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en het afnemen van de examens. Het diploma als preventieadviseur of bouwplanadviseur is maximaal twee jaar gelding en kan verlengd worden door het volgen van één of meerdere opfriscursussen.

Opleidingsduur en niveau adviseur veilig wonen (PKVW)

De gemiddelde opleiding tot preventieadviseur of bouwplanadviseur zal maximaal één dag in beslag nemen. De opleiding preventieadviseur of bouwplanadviseur is niet moeilijk. De juiste voorkennis van bouwen en veiligheid is wel meegenomen.

Vervolgopleidingen adviseur veilig wonen (PKVW)

Er bestaan geen specifieke vervolgopleidingen voor de beroepen preventieadviseur en bouwplanadviseur. De meeste mensen die de opleiding volgen hebben feitelijk een ander beroep, zoals preventiemedewerker, beveiligingsadviseur of timmerman.

Vooropleiding adviseur veilig wonen (PKVW)

Er worden over het algemeen geen specifieke vooropleidingen verwacht om deel te kunnen nemen aan de opleiding. Wel is het natuurlijk zo dat nieuwe kandidaten meestal door hun werkgever aangemeld worden, om zo breder inzetbaar te zijn voor hun werkgever en meer kennis op te doen op het gebied van veiligheid.

Mijnzzp.nl