Opleiding tot Slotenmaker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauNiet van toepassing
VooropleidingCursus Adviseur Veilig Wonen
VooropleidingAllround Timmerman (Mbo 3)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding slotenmaker

Binnen Nederland bestaan er geen specifieke opleidingsmogelijkheden voor het beroep slotenmaker via reguliere scholen. Dit laat niet weg dat er natuurlijk wel voldoende andere opleidingsmogelijkheden bestaan gericht op de bouwsector of beveiligingssector, zoals de Mbo-opleiding timmerman. Binnen Nederland kennen wij tegenwoordig ook de functie adviseur veilig wonen, die geschikt is voor slotenmakers omdat de functie adviseur veilig wonen alles met beveiliging en sloten te maken heeft. De cursus adviseur veilig wonen is uitermate geschikt voor diverse soorten vakmensen die actief zijn binnen de bouwsector of beveiligingsbranche. Daarnaast heeft het beroep slotenmaker raakvlakken met de metaalbranche en de detailhandel. Welke opleiding het meest geschikt is voor het beroep slotenmaker is dan ook per beroep verschillend en niet eenduidig aan te geven. Tijdens de meeste vakopleidingen is het wel gebruikelijk dat je vier dagen in de week zal werken en één dag in de week theorieles les volgen op school.

Opleidingsduur en niveau slotenmaker

Een gemiddelde Mbo-opleiding zal twee tot vier jaar in beslag nemen en kan variëren tussen niveau twee en vier. De Mbo-opleiding timmerman bestaat bijvoorbeeld uit verschillende opleidingen zoals de Mbo-opleiding assistent timmerman en de Mbo-opleiding voortgezet timmerman. Beide opleidingen zullen ieder ongeveer twee jaar in beslag nemen.

Vervolgopleidingen slotenmaker

Een mogelijke vervolgopleiding is sterk afhankelijk van het huidige niveau, omdat je alleen toegelaten zal worden voor een Hbo-opleiding wanneer je beschikt over een Mbo-diploma niveau vier of gelijkwaardig diploma. Het is niet mogelijk om automatisch door te groeien tot een Hbo-opleiding wanneer je beschikt over een Mbo-niveau drie diploma.

Vooropleiding slotenmaker

De meeste Mbo-scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of gelijkwaardig diploma voordat je toegelaten zal worden tot een Mbo-opleiding. Het maakt verder niet uit welke opleiding je zal kiezen, omdat de toelatingsregels over het algemeen voor iedere branche hetzelfde zullen zijn.

Mijnzzp.nl