Slotenmaker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Slotenmaker?

Een slotenmaker is een installateur en adviseur die zich gespecialiseerd heeft in sloten en aanverwante artikelen. Als slotenmaker ben je verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden, zoals het namaken van sleutels, het adviseren over veiligheidssloten, het opbouwen van veiligheidssloten en het installeren van sloten bij mensen. Daarnaast kan een slotenmaker helpen om deuren open te maken als mensen hun sleutels vergeten zijn, of als een slot niet meer werkt. Andere werkzaamheden van een slotenmaker kunnen weer zijn het verkopen en plaatsen van hang-en-sluitwerk. Ook het openen van brandkasten kan tot de werkzaamheden van een slotenmaker behoren. Een slotenmaker is dan ook meestal een allround specialist op het gebied van sloten en aanverwante artikelen. Een slotenmaker heeft een grote verantwoordelijkheid als het aankomt op het adviseren van mensen. Een goede slotenmaker zal ook over het politiekeurmerk veilig wonen beschikken. De werkzaamheden van een slotenmaker zijn aan te merken als specialistische werkzaamheden, omdat het opbouwen en installeren van sloten volgens de juiste richtlijnen uitgevoerd moet worden. Dit omdat sloten anders niet de juiste veiligheid bieden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruiken van de juiste schroeven (lengte en sterkte) met betrekking tot sloten en aan het toepassen van sluitkommen die bij de sloten horen. In de meeste gevallen zal een slotenmaker gezien moeten worden als allround slotenspecialist, die ook aangemerkt kan worden als middenstander. Dit houdt in dat een slotenmaker over een eigen winkel beschikt waarin verschillende sloten en aanverwante artikelen verkocht worden. Denk bijvoorbeeld ook aan algemene ijzerwaren, zoals verschillende bevestigingsmaterialen. Daarnaast beschikken de meeste slotenmakers over een eigen spoeddienst. De meeste slotenmakers kunnen ook aangemerkt worden als PKVW adviseur.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Slotenmaker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Slotenmaker

Welke opleiding is nodig om Slotenmaker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Slotenmaker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Slotenmaker

Wat is het salaris en tarief van een Slotenmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Slotenmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Slotenmaker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Slotenmaker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl