Team Mijnzzp

Wat doet een Adviseur veilig wonen (PKVW)?

Een politiekeurmerk veilig wonen adviseur is een gespecialiseerde vakman of vakvrouw, die over de bevoegdheid beschikt om woningen en andere gebouwen te beveiligen volgens het PKVW besluit. PKVW staat voor politiekeurmerk veilig wonen, en heeft alles met veiligheid te maken. Om het politiekeurmerk te mogen voeren moet de betreffende vakman een opleiding volgen. Als de vakman de opleiding met goed resultaat heeft afgerond mag de vakman het politiekeurmerk voeren. De cursus of opleiding PKVW moet elke twee jaar herhaald worden om het keurmerk te mogen blijven voeren. De meeste bedrijven die de opleiding volgen zijn gericht op bouwen of op vastgoed, zoals aannemers, klusbedrijven, woningstichtingen en adviseurs. Het politiekeurmerk is niet alleen opgericht om inbraken tegen te gaan. Ook andere factoren die de veiligheid kunnen beïnvloeden spelen een belangrijke rol bij het politiekeurmerk, zoals geweld in woonwijken, woningbranden, overvallen, verloedering van woonwijken en andere overlastvormen. In het kort kunnen we de werkzaamheden van een PKVW adviseur inhoudelijk het beste omschrijven als het adviseren van particulieren en bedrijven over de veiligheid van gebouwen. Daarnaast kan een PKVW adviseur een monteur zijn, die gebouwen voorziet van veilig hang-en-sluitwerk. Mensen die een veilige woning wensen kunnen dan ook terecht bij een vakman, vakvrouw of bedrijf, die het politiekeurmerk voert. De inhoudelijke werkzaamheden van een politiekeurmerk veilig wonen adviseur zijn dus gericht op het adviseren van particulieren en bedrijven met betrekking tot het aanbrengen van de juiste inbraak vertragende sloten en andere maatregelen, zodat inbrekers geen zwakke plekken kunnen vinden, waardoor inbrekers (bijna) niet meer kunnen inbreken. Het keurmerkcertificaat wordt tegenwoordig afgeven door bouwkundige bedrijven, die beschikken over de PKVW-erkenning.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Adviseur veilig wonen (PKVW)

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Adviseur veilig wonen (PKVW)

Welke opleiding is nodig om Adviseur veilig wonen (PKVW) te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Adviseur veilig wonen (PKVW)? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Adviseur veilig wonen (PKVW)

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Adviseur veilig wonen (PKVW) bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl