Team Mijnzzp

Geld

Het is niet voor iedere zzp'er direct weggelegd om na de start van een bedrijf direct rekening te houden met meer financiële zekerheid. Als je onderneming eenmaal loopt, is het echter wel belangrijk om voor jezelf als zzp'er meer financiële zekerheid te creëren. Dat biedt namelijk niet alleen meer rust, maar ook meer vrijheid. Er zijn verschillende manieren om daaraan te bouwen, waarbij je ook in het klein kan beginnen. Het is in ieder geval zeer belangrijk om een goede financiële buffer op te bouwen.

Inhoudsopgave
Zet voldoende geld opzij
Beperk de kosten
Ontwikkel je bedrijf verder door: meer winst

Zet voldoende geld opzij

De simpelste manier om aan financiële zekerheid te bouwen, is door geld opzij te zetten. Het is mogelijk om daarbij een percentage te hanteren, maar je kan ook elke maand kijken naar wat je niet nodig hebt. Het is overigens niet handig om het geld op dit moment voor een lange tijd op een spaarrekening te zetten. De inflatie zorgt ervoor dat je geld dan op den duur minder waard wordt. Kijk daarom of er mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld maandelijks geld in een mixfonds bij je bank of bij een andere partij te storten. Er zijn mixfondsen met kleine risico’s en grote risico’s.

Beperk de kosten

Heb je als zzp'er helemaal geen geld over aan het einde van de maand dan is het belangrijk om te kijken of je de mogelijkheid hebt om kosten te verminderen. Door het verlagen van bepaalde kosten is het dan wel mogelijk om voldoende geld over te houden. Neem één voor één alle zakelijke uitgaven onder de loep en kijk waarop te besparen valt. Het is uiteraard ook mogelijk om meteen naar de privéuitgaven te kijken om de kosten te beperken.

Ontwikkel je bedrijf verder door: meer winst

Het is uiteraard ook ideaal om je bedrijf verder door te ontwikkelen om meer financiële zekerheid te creëren. Een succesvol bedrijf voorziet in meer winst. Kijk bijvoorbeeld of er mogelijkheden zijn om andere inkomstenbronnen te realiseren. Of zet een nieuw product of dienst in de markt.

Zo is het ook mogelijk om je te richten op de verbetering van unique selling points door bijvoorbeeld de service naar de klant anders in te richten. Ook het aanboren van nieuwe doelgroepen vergroot de succesfactor van je bedrijf en biedt meer mogelijkheden om financiële zekerheid te creëren. Het is belangrijk om financiële stress als ondernemer te voorkomen.

Ondernemers

Tip: ga je binnenkort starten als zzp'er?

Maak gebruik van een boekhoudprogramma. Hiermee kun je eenvoudig de administratie bijhouden. Dit werkt veel sneller en gaat bijna automatisch.

Mijnzzp.nl