Team Mijnzzp

Tikkie

Tikkie voor bedrijven is een ideale manier om klanten op een simpele en snelle manier te laten betalen. Je kan op verschillende manieren van Tikkie voor bedrijven gebruikmaken, zoals via het internetportaal van zakelijk bankieren of via de Tikkie app. Bovendien zijn er praktische alternatieven voor het gebruik van acceptgiro’s via dit betaalsysteem. Heb je een bedrijf in de horeca? In dat geval kan je voortaan klanten aan tafel via Tikkie Check betalen. Het betaalsysteem is al helemaal ingeburgerd in Nederland onder consumenten en er zijn steeds meer bedrijven die voor Tikkie kiezen.

Inhoudsopgave
Zo werkt Tikkie voor bedrijven
Tikkie Check: betaalsysteem voor horeca
Tikkie voor cashback acties

Zo werkt Tikkie voor bedrijven

De Tikkie app is beschikbaar om de rekening naar je klanten te sturen. Heb je medewerkers in dienst dan is het mogelijk dat deze vanuit het zakelijke account de betaalverzoeken naar klanten sturen. Heb je veel klanten die je tegelijkertijd de rekening wilt toesturen dan is het handiger om van de portal gebruik te maken. Er is in dat geval een handig overzicht beschikbaar van alle Tikkies die zijn verzonden en ook van die betaald zijn. Een derde optie is om Tikkie API te gebruiken, waarbij het de bedoeling is om het bedrijfssysteem in te pluggen. Het betaalsysteem is bij deze optie op verschillende manieren te gebruiken, bijvoorbeeld ook om betaalde rekeningen terug te betalen.

Tikkie Check: betaalsysteem voor horeca

Het is ideaal als klanten aan tafel via Tikkie Check de rekening van een etentje of middagje op het terras kunnen afrekenen. Klanten krijgen bovendien de mogelijkheid om bij het afrekenen fooi te geven. Het is een eenvoudig betaalsysteem, waarbij klanten via een QR-code aan tafel de betaling doen.

Tikkie voor cashback acties

Het praktische betaalsysteem is op nog meer manieren te gebruiken. Bijvoorbeeld als je als ondernemer een cashback actie wilt organiseren. In dat geval is het mogelijk om aan de actie een QR-code te verbinden en dan hoeven klanten deze alleen nog maar even te scannen. Het geld van de cashback actie komt daarna meteen op de rekening van de klant terecht. Verder krijgen alle gebruikers van de Tikkie app de cashback actie te zien.

AdministratieHet implementeren van Tikkie in de boekhouding kan wel een uitdaging zijn. Het beste kun je hiervoor gebruikmaken van online boekhouden.

Dit is vooral het geval wanneer je met veel betalingen te maken hebt. Denk bijvoorbeeld aan online-bedrijven.

Lees ook: WhatsApp zakelijk gebruiken als zzp-er

Mijnzzp.nl