Team Mijnzzp

Bureau

De teksten op jouw website zijn ontzettend belangrijk. Een ander woord voor het schrijven van webteksten is contentmarketing. De door jouw geschreven content is alles bepalend. Wanneer je goede content schrijft, zul je hoger scoren in Google bijvoorbeeld. Ook draagt het schrijven van goede content bij aan hogere verkoopcijfers.

Hoog scoren in Google is belangrijk

Je schrijft een tekst niet voor niets. Hier zit als het goed is een bepaalde gedachte achter. Het is belangrijk dat bezoekers jouw website snel en gemakkelijk kunnen vinden, en dat de teksten op jouw website stimuleren tot actie. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de verkoop van producten, het afnemen van bepaalde diensten etc.

Hoe schrijf je goede SEO teksten?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Dit is de Engelse term voor zoekmachine optimalisatie. Het is belangrijk om de geschreven content op jouw website te voorzien van SEO. Wanneer dit niet het geval is zul je merken dat vrijwel niemand de teksten leest. Het is daarom belangrijk dat je voordat je start met het schrijven van de juiste content rekening houdt met de volgende punten:

  • Wat is het doel van de pagina?
  • Wil je graag producten of diensten verkopen? Of enkel informatie verstrekken? Of wil je graag de bezoekers op jouw website inspireren?
  • Voor wie ga je de pagina schrijven?
  • Is de doelgroep waar je voor schrijft jong en ambitieus? Of schrijf je juist voor wat ouder publiek?
  • Wat hoop je te bereiken bij jouw bezoekers?
  • Wil je graag dat bezoekers van jouw website over gaan tot actie? Wil je graag dat klanten regelmatig terug komen voor een bezoek aan jouw website?

Dit zijn allemaal vragen die allemaal relevant zijn voor het schrijven van de juiste content voor jouw website.

Bepaal de juiste zoekwoorden

Er zijn diverse online tools beschikbar die je kunt gebruiken in de zoektocht naar de juiste zoekwoorden voor jouw content. Een voorbeeld van zo een online tool is Google Suggest. Dit is een gratis en makkelijke tool die je kunt gebruiken om de juiste zoekwoorden te vinden. Wanneer je een zoekterm intypt op Google zal de zoekmachine het zoekwoord aanvullen met veelgebruikte combinaties waar het door jouw getypte zoekwoord in voorkomt. Het doen van eerst een goed zoekwoordenonderzoek is dan ook heel erg belangrijk.

Aan de slag met het schrijven van goede content

Goede content kun je alleen schrijven wanneer je dicht bij jezelf blijft. Voor jezelf is het een stuk makkelijker schrijven wanneer je schrijft over een onderwerp wat je ligt en waar je veel vanaf weet. Door dicht bij jezelf te blijven zul je merken dat je bezoekers van jouw website enthousiasmeert. Het is belangrijk om eenvoudige taal te gebruiken in jouw content. Zo snappen de bezoekers op jouw website waar de tekst over gaat.

Zorg voor een duidelijke opbouw

Het is belangrijk dat je de belangrijkste kern van de content bovenaan in de tekst zet. Zo wordt het snel duidelijk waar de tekst over gaat. Veel websitebezoekers lezen vaak de eerste paar zinnen van een tekst. Wanneer deze zinnen niet pakkend en relevant geschreven zijn, zullen websitebezoekers niet snel verder lezen.

Bovendien is het belangrijk dat je gebruikmaakt van tussenkoppen en alinea's. Door dit te doen vergroot je de leesbaarheid en de duidelijkheid van jouw content. In de tussenkopjes verwerk je de juiste zoekwoorden. Door de juiste zoekwoorden te gebruiken in de tussenkopjes zorg je ervoor dat je makkelijker en beter vindbaar bent in bijvoorbeeld Google.

De juiste content schrijven is belangrijk

Door het schrijven van de juiste content en door het gebruik van SEO zul je merken dat jouw website meer bezoekers trekt. Dit is namelijk ook het doel waarom je content schrijft. Je wilt graag dat bijvoorbeeld het verkooppercentage van jouw website stijgt. Wanneer het schrijven van de juiste content en het gebruik van SEO niet lukt, kun je hier ook hulp voor inschakelen. Er zijn op internet tal van bedrijven en ondernemers te vinden die de juiste hulp kunnen bieden bij het schrijven van de juiste content.

Mijnzzp.nl