Team Mijnzzp

SEO content

Het plaatsen van een advertorial is een goede manier om een product of dienst onder de aandacht te brengen. Een advertorial is een stukje content dat gesponsord is door een bedrijf of organisatie. In de advertorial wordt dan meer uitgelegd over het product of de dienst, en waarom potentiële klanten hiervoor moeten kiezen. Het plaatsen van advertorials op relevante en populaire websites zorgt ervoor dat jouw website meer bezoekers krijgt. Daarnaast ben je dan ook actief bezig met SEO door middel van linkbuilding. In dit artikel vertellen we meer over advertorials, SEO en linkbuilding. We geven tips over hoe u deze drie onderwerpen kunt gebruiken om hoger in Google te komen.

Inhoudsopgave
Redactioneel artikel en branded content
Verschil advertorial en reclame
Hoe schrijf je een advertorial?
Off-Page SEO
Linkbuilding
Wat is het voordeel van advertorials?
Naamsbekendheid en betrokkenheid vergroten
Kosten advertorials plaatsen?

Redactioneel artikel en branded content

Een advertorial is eigenlijk branded content in de vorm van een redactioneel artikel. Het bedrijf of de organisatie die het plaatst, betaalt ervoor dat het op de site komt te staan. In ruil voor het plaatsen van de advertorial, krijgt het bedrijf of de organisatie dan een link naar hun eigen website. Dit is goed voor de SEO van het bedrijf of de organisatie, omdat ze hierdoor hoger in Google komen te staan. Het inzetten van branded content komt tegenwoordig veel voor.

Verschil advertorial en reclame

Advertorials zijn dus een goede manier om je product of dienst onder de aandacht te brengen, en tegelijkertijd je SEO te verbeteren. Een advertorial is echter niet hetzelfde als reclame. In een advertorial wordt informatie gegeven over het product of de dienst, en waarom potentiële klanten hiervoor moeten kiezen. Een reclame is echter bedoeld om direct te verkopen, zonder dat er veel uitleg wordt gegeven.

Hoe schrijf je een advertorial?

Als je een advertorial wilt gaan schrijven, is het belangrijk dat je weet hoe je dit moet doen. Je wilt namelijk niet dat het advertorial als reclame overkomt, en dat mensen wegklikken. Hieronder geven we tips over hoe je een goede advertorial schrijft:

  • Begin met een pakkende titel die de aandacht trekt;
  • Zorg ervoor dat je de doelgroep aanspreekt;
  • Maak het niet te lang, en houd het bij de belangrijkste informatie;
  • Geef objectieve informatie, en wees eerlijk over de voor- en nadelen;
  • Zorg ervoor dat de call to action duidelijk is, zodat mensen weten wat ze moeten doen.

Off-Page SEO

Off-page seo heeft betrekking op activiteiten die plaatsvinden buiten de eigen website. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om linkbuilding, social media en het schrijven van blogs. Door deze activiteiten kunnen websites hoger in Google komen te staan. Het is erg belangrijk om voldoende aan off-page SEO te doen, omdat dit een grote invloed heeft op je website.

Linkbuilding

Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van off-page SEO. Het houdt in dat er backlinks worden geplaatst naar de website van het bedrijf of de organisatie. Backlinks zijn links die verwijzen naar een andere website. Door backlinks te plaatsen, kunnen websites hoger in Google komen te staan. Het is wel belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve linkbuilding. Dit houdt in dat de links die worden geplaatst, relevant zijn en van goede kwaliteit.

Wat is het voordeel van advertorials?

Advertorials zijn duurzaam en hebben een hogere kans om gelezen en gedeeld te worden dan andere vormen van adverteren, zoals een pop-up advertentie. Ze zijn ook goed voor de SEO van je website. Door advertorials te plaatsen, kun je ervoor zorgen dat je website hoger in Google komt te staan. Dit leidt weer tot meer bezoekers op je website, en dat is goed voor de verkoop van je product of dienst. Een ander groot voordeel van advertorials is dat ze niet als reclame overkomen.

Naamsbekendheid en betrokkenheid vergroten

Gesponsorde content is dus een goede manier om je website beter te laten ranken in Google, en om meer bezoekers naar je website te krijgen. Daarnaast is het ook een goede manier om je naamsbekendheid te vergroten. Door advertorials te schrijven over interessante onderwerpen, kun je ervoor zorgen dat mensen jouw bedrijf of organisatie gaan onthouden. Dit leidt weer tot meer betrokkenheid, en uiteindelijk ook tot meer verkopen. Er zijn redelijke veel ondernemers die gebruikmaken van contentmarketing.

Kosten advertorials plaatsen?

De kosten voor een advertorial verschillen per website. Het hangt af van de grootte van de website, het aantal bezoekers en de doelgroep. De kosten voor een advertorial op een kleine website zullen lager zijn dan de kosten voor een advertorial op een grote website. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding, en niet alleen naar de prijs. Het is ook zo dat advertorials veel goedkoper zijn dan andere vormen van adverteren, zoals tv-reclame of Google Ads.

Mijnzzp.nl