Informatie over DigiBTW

Boekhoudsoftware keuzewijzer

Team Mijnzzp

Boekhoudprogramma Digi BTW

Digi BTW

DigiBTW biedt een online boekhoudprogramma speciaal voor zzp'ers. De boekhoudsoftware bevat dan ook alles wat je nodig hebt om je administratie bij te houden. De functionaliteiten zijn specifiek afgestemd op de boekhouding waar je als zzp'er mee te maken krijgen. Denk daarbij maar aan zaken als facturatie, verwerking van bonnetjes, bijhouden van uren en kilometerregistratie. Alle functionaliteiten die DigiBTW beschikbaar heeft, komen hier aan bod. Het boekhoudprogramma is maandelijks opzegbaar en is geschikt voor dienstverlenende zzp'ers.

Facturatie in eigen huisstijl

Facturen aan het bekijkenHet komt professioneel over als je facturen opmaakt in je eigen huisstijl. Zo denkt DigiBTW er ook over, want deze functionaliteit is beschikbaar. De facturen zijn simpel op te stellen en gemakkelijk per mail te versturen. Na het versturen van een factuur is er altijd inzage in de betaalstatus beschikbaar. Als een debiteur niet betaalt, zie je wanneer het tijd is om een herinnering te sturen. Onbeperkt facturen is mogelijk met DigiBTW en facturen versturen werkt eenvoudig.

Bonnetjes: foto en klaar

Werk je als zzp'er veel met bonnetjes dan komt DigiBTW goed van pas. Het boekhoudprogramma biedt namelijk de mogelijkheid om simpelweg foto’s van je bonnetjes te versturen naar de inbox. De kosten zijn op deze wijze gemakkelijk te verwerken. Overigens geldt ook voor het inboeken van inkoopfacturen dat deze snel en simpel in de administratie zijn te verwerken.

Urenregistratie voor fiscaal voordeel

Horloge aan arm bekijkenHet is handig dat DigiBTW de optie biedt om de uren netjes en overzichtelijk bij te houden. Een urenregistratie is onder meer van belang om aan te tonen dat je aan het urencriterium van de Belastingdienst voldoet. Je komt in dat geval voor fiscaal voordeel in aanmerking door middel van de zelfstandigenaftrek.

Kilometers registreren

Heb je een bedrijfsauto en gebruik je deze minder dan 500 kilometer per jaar privé dan is het belangrijk om daar bewijs van te leveren. Je hoeft in dat geval namelijk geen rekening te houden met bijtelling. In de boekhouding van DigiBTW is het gemakkelijk om de rittenregistratie bij te houden, waarna de software ervoor zorgt dat deze in de administratie wordt opgenomen.

Is DigiBTW het beste boekhoudprogramma?

Of DigiBTW het beste boekhoudprogramma is weten wij ook niet. Wel is het een voordelig boekhoudprogramma. Relaties beheren en de uren registreren is allemaal mogelijk. onnodige complexiteit zien we niet en ingewikkelde termen worden voorkomen. Een DigiBTW review van andere zzp'ers is over het algemeen zo gevonden. DigiBTW beschikt in ieder geval over een compleet boekhoudpakket

Automatische bankkoppeling

De bankkoppeling van het boekhoudprogramma maakt het mogelijk om alle banktransacties in de administratie op te nemen. Bovendien heb je altijd real-time inzicht in de banktransacties via je boekhouding. Alle Nederlandse banken zijn te koppelen met DigiBTW.

Op elk toestel te gebruiken

DigiBTW is als online boekhoudprogramma op elk toestel te gebruiken. Het is niet nodig om de app te installeren. Als je bent ingelogd op bijvoorbeeld je smartphone of tablet past het programma zich daar automatisch op aan.

Offertes maken en versturen

Ben je een zzp'er die opdrachten binnenhaalt door offertes te versturen? De boekhoudsoftware maakt het mogelijk om offertes te maken, te versturen en voorziet in de optie om offertes online te accepteren. Dat is handig, want je klant ontvangt de offerte en met een druk op de knop is deze te bevestigen.

Extra opties bij offertes

Maak je vaak gebruik van dezelfde producten of diensten die deel uitmaken van je offerte? In dat geval is het handig om deze op te slaan en voor volgende offertes al klaar te hebben staan. Nadat een offerte is geaccepteerd, is deze op een later moment gemakkelijk naar een factuur om te zetten. Dat scheelt een hoop tijd en voorkomt bovendien dat je een foutje maakt.

Btw-aangifte snel geregeld

Btw berekenen factuurEen boekhoudprogramma als DigiBTW maakt het mogelijk om als zzp'er zelf gemakkelijk de btw-aangifte te doen. Je hoeft daarvoor geen boekhouder in te schakelen. De gegevens die je nodig hebt voor het doen van de aangifte btw staan namelijk al klaar. Als je de boekhouding gewoon netjes bijhoudt dan hoef je alleen maar op de knop te drukken om de btw-aangifte naar de Belastingdienst te verzenden. Ook dat bespaart tijd, want je hoeft niet meer naar het zakelijk portaal van ondernemers om daar handmatig alle informatie in te voeren.

Jaarafsluiting

Elk boekjaar is op een eenvoudige manier af te sluiten met de functionaliteit van jaarafsluiting. Je hebt dan de zekerheid dat je afgeronde boekjaar correct is en helemaal compleet. Op deze manier heb je alle gegevens bij de hand die nodig zijn voor het doen van de aangifte inkomstenbelasting.

Winst- en verliesrekening + balans

DigiBTW heeft nog meer functionaliteiten die jou als zzp'er van pas komen. Er is namelijk automatisch een winst- en verliesrekening te genereren. Dat geldt ook voor de balans. Er zijn daarvoor duidelijke overzichten beschikbaar met onder meer een kolommenbalans en uitgebreide rapportages.

Zelf IB-aangifte regelen als zzp'er

Financieel verslag aan het makenIeder jaar dien je als zzp'er aangifte voor de inkomstenbelasting te doen. Misschien maak je daarbij gebruik van de diensten van een boekhouder. Dat hoeft echter niet meer als je DigiBTW hebt gekozen als boekhoudprogramma. Een druk op de knop is voldoende om de informatie uit je boekhouding te verplaatsen naar het aangifteprogramma voor de inkomstenbelasting.

30 dagen gratis proberen

DigiBTW is als boekhoudprogramma dertig dagen gratis te proberen. Daarna betaal je een lage prijs per maand. Er is bovendien een aantrekkelijke korting van toepassing als je de keuze maakt om per jaar te betalen. In dat geval krijg je namelijk twee maanden gratis cadeau.

Boekhouden zonder boekhouder

In de Cloud werkenDe boekhoudsoftware is voor iedereen die als zzp'er werkt toegankelijk. Je hebt geen boekhoudkennis nodig om online te boekhouden met DigiBTW. Ook voor starters die nog twijfelen om wel of geen boekhouder in te schakelen, is het simpel om een boekhouding op te zetten. Er is onder meer een uitgebreide handleiding beschikbaar voor online boekhouden en ook is er extra uitleg over het boeken van bepaalde facturen. Bijvoorbeeld ook hoe je Google Ads facturen moet boeken.

Liever met ondersteuning?

Het kan zijn dat je wel van het boekhoudprogramma gebruik wenst te maken, maar ook voor ondersteuning kiest. In dat geval kan je gebruikmaken van de unieke DigiBTW Boekhoudservice.

Boekhoudservice

Hulp boekhouderHet enige wat je dan nog zelf hoeft te doen is het versturen van facturen, doen van betalingen en bonnetjes doorsturen. De boekhoudservice omvat het invoeren van kosten, verwerken van banktransacties net als berekening van de btw en daarvan aangifte doen. Ook het opstellen van de aangifte inkomstenbelasting en indiening behoort tot de boekhoudservice net als dat je boekhoudkundig advies kan krijgen. Registreer je dus snel bij DigiBTW met een gratis account.

DigiBTW of e-boekhouden?

Een goede tegenhanger van DigiBTW is e-boekhouden.nl. Dit is ook een populair boekhoudprogramma onder zzp'ers. Het online boekhoudpakket van e-boekhouden.nl is door startende ondernemers 15 maanden gratis te gebruiken. Dit raakt bijna het gratis boekhouden aan voor zzp'ers. Beide boekhoudprogramma's zijn maandelijks opzegbaar en beschikken over een gratis proefaccount. Beide aanbieders kunnen aangemerkt worden als goedkoop boekhoudprogramma.

Boekhoudpakket DigiBTW

Online boekhouden voor zzp'ers

Facturatie & administratie makkelijk gemaakt

Het enige programma met aangifte inkomstenbelasting

Mijnzzp.nl