Opleiding tot Bakker

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingZelfstandig Werkend Banketbakker (Mbo 3)
VervolgopleidingPatissier (Brood en banket) (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround brood- en banketbakker

Wie een carrière ambieert als bakker kan verschillende opleidingen volgen op Mbo-niveau, zoals de basisopleiding uitvoerend bakker en de Mbo-opleiding zelfstandig werkend banketbakker, die allemaal tot de sector brood & banket behoren. De meeste studenten beginnen met de Mbo-opleiding uitvoerend bakker, omdat deze opleiding gezien moet worden als de basisopleiding voor een toekomstig allround bakker. Tijdens de opleiding leer je onder andere het werken met de diverse soorten ingrediënten, gereedschappen, apparaten en machines die bij het bakkersvak behoren. Gedurende deze praktijkgerichte opleiding zal je onder toezicht staan van een ervaren bakker, die gezien moet worden als je leermeester. Over het algemeen zal je minimaal vier dagen in de week werken bij een erkend leerbedrijf en één dag in de week naar school gaan voor de theorielessen. Tijdens de schoollessen krijg je vakken als Nederlands, rekenen en bedrijfshygiëne.

Opleidingsduur en niveau allround brood- en banketbakker

De Mbo-opleiding uitvoerend bakker zal over het algemeen twee jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen allround brood- en banketbakker

Na het afronden van de Mbo-opleiding uitvoerend bakker niveau twee is het mogelijk om door te leren voor de Mbo-opleiding zelfstandig werkend broodbakker of de Mbo-opleiding Patissier (Brood en banket) op niveau vier. Deze opleidingen zullen over het algemeen nog eens drie jaar in beslag nemen.

Vooropleiding allround brood- en banketbakker

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of een Mbo-opleiding op niveau één. De meeste scholen houden tegenwoordig ook een intakegesprek om te bekijken of de opleiding wel bij je past.

Mijnzzp.nl