Bakker

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Bakker?

Een bakker of bakster is een ambachtsman of ambachtsvrouw die verschillende producten kan maken afhankelijk van de soort bakker, omdat er verschillende bakkers zijn. Een ambachtelijke bakker maakt bijvoorbeeld zelf brood, koek en saucijzenbroodjes om te verkopen in tegenstelling tot een koude bakker. Het beroep bakker is dan ook onder te verdelen tussen een ambachtelijke bakker en een koude bakker. Een ambachtelijke bakker kan onder andere producten bakken, zoals brood, koek, banket en nog meer producten in tegenstelling tot een koude bakker. Als een bakker zijn eigen producten bakt spreekt men dus van een warme bakker of ambachtelijke bakker. Als een bakker geen eigen producten maakt spreekt men juist van een koude bakker. Tegenwoordig komt het steeds meer voor dat producten in de nacht gemaakt worden en afgebakken worden in de winkel. Een bakker werkt in een bakkerij, wat betrekking kan hebben op een bakkerswinkel met of zonder eigen werkplaats om de verschillende producten te kunnen maken als bakker. Het zelf kunnen bakken van bakkersproducten is alleen mogelijk als een bakker gezien kan worden als allround vakman. Als bakker zijn er diverse specialisaties mogelijk, omdat het bakken van brood- en banketproducten niet zomaar vergeleken kan worden met het bakken van taarten en gebak. Een bakker die gespecialiseerd is in het bakken van taarten en gebak noemt men wel patissier. Andere werkzaamheden van een bakker kunnen zijn algemene verkoopwerkzaamheden binnen een bakkerswinkel, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn, dit kan per bakker verschillen.

Lees verder...

Opleiding tot Bakker

Welke opleiding is nodig om Bakker te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Bakker? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Bakker

Wat is het salaris en tarief van een Bakker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Bakker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl