Opleiding tot Kledinghersteller

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingBasismedewerker Mode/Maatkleding
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingJunior Fashion Manager (Mbo 4)
VervolgopleidingMedewerker Mode/Maatkleding Specialist
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround medewerker mode/maatkleding

Wie een passende opleiding zoekt als kledinghersteller kan kiezen voor de Mbo-opleiding allround medewerker mode/maatkleding binnen de sector mode. Er bestaan binnen Nederland verder geen specifieke Mbo-opleidingen kledinghersteller. Er zijn dus wel voldoende andere opleidingsmogelijkheden, zoals de Mbo-opleiding allround medewerker mode/maatkleding. Tijdens de opleiding leer je alles wat met kleren te maken heeft, zoals het maken van kleding, het maken en verwerken van patronen, het aanpassen van kleding en algemene textielwarenkennis. Naast de vakinhoudelijke vakken is er ook aandacht voor Nederlands, rekenen en beroepshouding. Gedurende de opleiding zal je diverse keren stage lopen bij erkende leerbedrijven, zoals bij een modeontwerper of in een atelier. Maar denk ook aan kledingwinkels die bezitten over een eigen atelier. De meeste winkels verkopen confectiekleding, die soms ook vermaakt moeten worden voor klanten.

Opleidingsduur en niveau allround medewerker mode/maatkleding

De Mbo-opleiding allround medewerker mode/maatkleding zal over het algemeen maximaal drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau drie.

Vervolgopleidingen allround medewerker mode/maatkleding

Na de Mbo-opleiding allround medewerker mode/maatkleding niveau drie is het nog mogelijk om verder te leren voor de Mbo-opleiding medewerker mode/maatkleding specialist op niveau vier, of de Mbo-opleiding Junior Fashion Manager op niveau vier.

Vooropleiding allround medewerker mode/maatkleding

De meeste scholen verwachten een relevante vooropleiding, zoals de basisopleiding medewerker mode/maatkleding, op Mbo-niveau twee. Wanneer je niet beschikt over deze opleiding of over een andere opleiding is het in de meeste gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er zijn. Het is wel aan te raden om eerst de basisopleiding te volgen, omdat de kennis die tijdens deze opleiding opgedaan wordt eigenlijk niet gemist kan worden.

Mijnzzp.nl