Kledinghersteller

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Kledinghersteller?

Een kledinghersteller is een coupeur, die zich gespecialiseerd heeft in het vermaken en herstellen van kledingstukken. Het herstellen van kapotte kleding is vooral zinvol als we spreken van kostbare kleding of van kleding waaraan mensen gehecht zijn. Soms is een kledingstuk nog in prima conditie en is er alleen iets kleins stuk, zoals een rits die kapot gegaan is, of een kleine scheur. Dit soort reparaties kan prima uitgevoerd worden door een professioneel kledinghersteller, waardoor het kledingstuk een langere periode mee kan gaan. Het belangrijkste is dat de kledinghersteller de reparaties zo uitvoert dat ze bijna niet zichtbaar zijn. Een andere benaming voor kledinghersteller is kleermaker, maar een kledinghersteller hoeft geen kleermaker te zijn, omdat het beroep kleermaker veel uitgebreider is. In praktijk is het denkbaar dat een kledinghersteller ook een kleermaker is. Het laten herstellen van kleding is in alle gevallen specialistenwerk, omdat niet iedereen zomaar kleding kan herstellen. Een kledinghersteller zal in de meeste gevallen ook andere werkzaamheden uitvoeren die met kleding te maken hebben, zoals het vermaken van kleding. Wat een kledinghersteller precies doet qua werkzaamheden kan verschillen per kledinghersteller en bedrijf. Tegenwoordig laten lang niet alle mensen meer kun kapotte kleding herstellen, omdat de meeste mensen ervoor kiezen om nieuwe kleding te kopen. Toch zijn er tegenwoordig nog steeds genoeg mensen die er voor kiezen om hun kapotte kleding te laten herstellen. In het verleden was het herstellen van kleding de normaalste zaak van de wereld, omdat kleding kostbaar was. Tegenwoordig wordt kapotte kleding meestal vervangen door nieuwe kleding. Mensen die hun kleding willen laten herstellen kunnen bijvoorbeeld terecht bij een stomerij, een kledingzaak of bij een naaiatelier. Vanzelfsprekend hoeft een kledinghersteller niet beroepsmatig werkzaam te zijn. Er zijn ook veel particulieren die zelf hun kleding repareren.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Kledinghersteller

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Kledinghersteller

Welke opleiding is nodig om Kledinghersteller te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Kledinghersteller? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Kledinghersteller

Wat is het salaris en tarief van een Kledinghersteller? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Kledinghersteller in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Kledinghersteller

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Kledinghersteller bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl