Opleiding tot Glazenwasser

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau twee
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingAllround Reiniger na Calamiteiten (Mbo 3)
VervolgopleidingSchoonmaak en Glazenwassen (Mbo 3)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding allround glazenwasser/gevelreiniger

Wie als aanstaande glazenwasser een geschikte opleiding zoekt kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding allround glazenwasser/gevelreiniger, die toebehoort tot de facilitaire dienstverlening. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding zal je over het algemeen vier dagen in week werkzaam zijn bij een schoonmaakbedrijf of glasbewassingsbedrijf, onder begeleiding van een leermeester. Tijdens deze Mbo-opleiding zal je alle kneepjes van het vak glazenwasser leren, zoals het op een goede manier wassen van ruiten en kozijnen, maar ook algemene schoonmaakwerkzaamheden zoals het schoonmaken van gevels. De werkzaamheden zullen over het algemeen bij bedrijfspanden worden uitgevoerd. Naast uitvoerende werkzaamheden is er tijdens de Mbo-opleiding allround glazenwasser/gevelreiniger ook aandacht voor het aansturen van andere medewerkers binnen de organisatie. Op school zal er onder meer aandacht zijn voor de vakken Nederlands, rekenen, algemene beroepsvorming en is er veel aandacht voor de veiligheid als glazenwasser.

Opleidingsduur en niveau allround glazenwasser/gevelreiniger

De Mbo-opleiding allround glazenwasser/gevelreiniger zal over het algemeen drie jaar in beslag nemen en is een Mbo-opleiding op niveau twee.

Vervolgopleidingen allround glazenwasser/gevelreiniger

Na het afronden van de Mbo-opleiding allround glazenwasser/gevelreiniger niveau twee is het mogelijk om door te stromen tot een passende Mbo-opleiding op niveau vier, zoals de Mbo-opleiding allround reiniger na calamiteiten niveau drie of de Mbo-opleiding facilitair leidinggevende op niveau vier. De Mbo-opleiding facilitair leidinggevende niveau vier is een bredere opleiding, die meer carrière mogelijkheden zal bieden, zoals een leidinggevende functie binnen de facilitaire dienstverlening.

Vooropleiding allround glazenwasser/gevelreiniger

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma of enkele jaren havo of vwo voordat je toegelaten zal worden tot de Mbo-opleiding allround glazenwasser/gevelreiniger niveau twee. Wanneer je niet beschikt over de juiste vooropleidingen is het in veel gevallen mogelijk om een intakegesprek te houden, om te bekijken welke mogelijkheden er precies zijn.

Mijnzzp.nl