Opleiding tot Calamiteitenreiniger

Informatie over opleidingen op Mijnzzp.nl

Team Mijnzzp
NiveauMbo-niveau drie
VooropleidingAssistent Schoonmaak (Mbo 1)
VooropleidingAllround Glazenwasser/Gevelreiniger (Mbo 2)
VooropleidingVmbo, Havo of Vwo
VervolgopleidingFacilitair Leidinggevende (Mbo 4)
OpleidingVind de opleiding die bij jou past

Mbo-opleiding Allround Reiniger na Calamiteiten

Wie een passende opleiding zoekt als calamiteitenreiniger kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding Allround Reiniger na Calamiteiten binnen de facilitaire dienstverlening. Tijdens deze opleiding leer je precies wat er allemaal komt kijken bij het schoonmaken van panden of goederen die brandschade hebben opgelopen. Overigens kan een calamiteitenreiniger ook ingeschakeld worden voor andere soorten schades, zoals waterschade of bij ongelukken. De Mbo-opleiding Allround Reiniger na Calamiteiten is een uitstroomrichting van de Mbo-opleiding glazenwasser/gevelreiniger, die meerdere uitstroomrichtingen kent. De meeste studenten die deze opleiding volgen doen dit via de zogenaamde BBL-vorm. Tijdens een BBL-opleiding combineer je werken met leren en zal je over het algemeen vier dagen in de week werken en minimaal één dag in de week naar school gaan voor de verschillende theorielessen. Tijdens de werkzaamheden zal je onder toezicht staan van een erkende leermeester die, samen met de stagebegeleider van school, je voortgang zal monitoren. Op school krijg je binnen deze opleiding onder meer les in algemene veiligheid, hygiëne, beroepsvorming, materialenkennis, machinegebruik en algemene vakken zoals Nederlands, Engels en rekenen.

Opleidingsduur en niveau Allround Reiniger na Calamiteiten

De Mbo-opleiding Allround Reiniger na Calamiteiten niveau drie zal over het algemeen minimaal drie jaar in beslag nemen, afhankelijk van je vooropleidingen. De Mbo-opleiding Allround Reiniger na Calamiteiten is verder geen bijzonder moeilijke of zware opleiding. De juiste persoonlijkheid is wel belangrijk om deze opleiding succesvol af te kunnen ronden.

Vervolgopleidingen Allround Reiniger na Calamiteiten

Na de Mbo-opleiding Allround Reiniger na Calamiteiten niveau drie is het automatisch mogelijk om door te groeien tot een passende Mbo-niveau vier opleiding. Er bestaan verschillende vervolgopleidingen binnen de  facilitaire dienstverlening op niveau vier, zoals de Mbo-opleiding facilitair leidinggevende.

Vooropleiding Allround Reiniger na Calamiteiten

De meeste scholen verwachten minimaal een Vmbo-diploma, voordat je kan deelnemen aan de Mbo-opleiding Allround Reiniger na Calamiteiten niveau drie. Daarnaast kan het zo zijn dat je eerst de Mbo-opleiding assistent schoonmaak op niveau een of de Mbo-opleiding allround glazenwasser/gevelreiniger op niveau twee moet doorlopen, voordat je toegelaten zal worden tot de opleiding calamiteitenreiniging.

Mijnzzp.nl