Calamiteitenreiniger

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Calamiteitenreiniger?

Een calamiteitenreiniger is een speciaal opgeleide hulpverlener c.q. schoonmaker, die ingezet wordt wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld na een brand. Een calamiteitenreiniger is dus geen brandweerman maar een schoonmaker, die ingezet wordt om bijvoorbeeld een huis leeg te halen omdat de meubels en andere spullen tijdelijk ergens anders opgeslagen moeten worden. In de meeste gevallen zal de calamiteitenreiniger ook ingezet worden om de meubels en andere spullen schoon te maken, zodat deze mogelijk nog te redden zijn. Naast het eventueel schoonmaken van de meubels en andere goederen is het belangrijk om de rookschade te verwijderen. Daarnaast zal de calamiteitenreiniger in de meeste gevallen verantwoordelijk zijn voor het brandschadevrij maken van een woning of ander soort gebouw. Overigens kan een calamiteitenreiniger voor diverse spoedeisende zaken ingeschakeld worden, wat niet alleen bij brandschade het geval hoeft te zijn. Denk bijvoorbeeld ook aan het verwijderen van olie op een wegdek na een ongeluk, of waterschade aan of in gebouwen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Calamiteitenreiniger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Calamiteitenreiniger

Welke opleiding is nodig om Calamiteitenreiniger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Calamiteitenreiniger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Calamiteitenreiniger

Wat is het salaris en tarief van een Calamiteitenreiniger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Calamiteitenreiniger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl