Calamiteitenreiniger

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Calamiteitenreiniger?

Een calamiteitenreiniger is een speciaal opgeleide schoonmaker, die verantwoordelijk is voor calamiteitenreiniging. Calamiteitenreiniging is een breed begrip dat bijvoorbeeld betrekking heeft op het schoonmaken na een brand of waterlekkage. Een calamiteitenreiniger kan bijvoorbeeld ingezet worden om een huis leeg te halen, omdat de meubels en andere spullen tijdelijk ergens anders opgeslagen moeten worden. In de meeste gevallen worden calamiteitenreinigers ook ingezet om meubels en andere spullen schoon te maken, zodat ze mogelijk nog te redden zijn. Daarnaast zijn calamiteitenreinigers verantwoordelijk voor het brandschade vrij of waterschade vrij maken van gebouwen. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat calamiteitenreinigers verantwoordelijk zijn voor het verwijderen van losse bouwelementen, zoals mogelijke aftimmering of plafondplaten. Ook het verwijderen van keukenblokken en vloerbedekking komt als calamiteitenreiniger regelmatig voor. Als calamiteitenreiniger kan je voor verschillende spoedeisende werkzaamheden ingeschakeld worden, wat niet alleen betrekking heeft op brandschade of waterschade. Denk bijvoorbeeld ook aan het verwijderen van olie op een wegdek na een ongeluk, of aan het verwijderen van asbest, als de calamiteitenreiniger beschikt over de juiste opleidingen. Het beroep calamiteitenreiniger moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat het goed denkbaar is dat een calamiteitenreiniger ook gespecialiseerd is binnen bepaalde vormen van calamiteitenreiniging. In alle gevallen kan een calamiteitenreiniger gezien worden als hulpverlener. De hulpverlening heeft betrekking op het bieden van eerste hulp na een calamiteit. In de meeste gevallen worden calamiteitenreinigers ingeschakeld door een verzekeringsmaatschappij. De belangrijkste werkzaamheden van een calamiteitenreiniger komen neer op het beperken van vervolgschade en het bieden van hulp. Omdat een calamiteitenreiniger te maken heeft met bijzondere werkzaamheden zijn er aanvullende eisen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Calamiteitenreiniger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Calamiteitenreiniger

Welke opleiding is nodig om Calamiteitenreiniger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Calamiteitenreiniger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Calamiteitenreiniger

Wat is het salaris en tarief van een Calamiteitenreiniger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Calamiteitenreiniger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Calamiteitenreiniger zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Calamiteitenreiniger

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Calamiteitenreiniger bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl