Calamiteitenreiniger

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Calamiteitenreiniger?

Een calamiteitenreiniger is een speciaal opgeleide hulpverlener c.q. schoonmaker, die verantwoordelijk is voor calamiteitenreiniging. Calamiteitenreiniging is een breed begrip dat bijvoorbeeld betrekking heeft op schade na een brand of schade na een waterlekkage. Een calamiteitenreiniger is dus een gespecialiseerde schoonmaker, die ingezet wordt om bijvoorbeeld een huis leeg te halen, omdat de meubels en andere spullen tijdelijk ergens anders opgeslagen moeten worden. In de meeste gevallen zullen calamiteitenreinigers ook ingezet worden om de meubels en andere spullen schoon te maken, zodat ze mogelijk nog te redden zijn. Naast het schoonmaken van de meubels en andere voorwerpen is het belangrijk om de mogelijke geur te verwijderen uit meubels en andere soorten voorwerpen. Daarnaast zullen calamiteitenreinigers in de meeste gevallen verantwoordelijk zijn voor het brandschade vrij of waterschade vrij maken van een woning of andere soorten gebouwen. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat calamiteitenreinigers verantwoordelijk zijn voor het verwijderen van losse bouwelementen, zoals mogelijke aftimmering of plafondplaten. Ook het verwijderen van keukenblokken en vloeren zal als calamiteitenreiniger regelmatig voorkomen. Als calamiteitenreiniger kan je over het algemeen voor diverse spoedeisende zaken ingeschakeld worden, wat niet alleen bij brandschade of waterschade het geval hoeft te zijn. Denk bijvoorbeeld ook aan het verwijderen van olie op een wegdek na een ongeluk, of aan het verwijderen van mogelijke asbest als een calamiteitenreiniger beschikt over de juiste opleidingen. Het beroep calamiteitenreiniger moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat het goed denkbaar is dat een calamiteitenreiniger ook gespecialiseerd is binnen bepaalde vormen van calamiteitenreiniging.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Calamiteitenreiniger

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Calamiteitenreiniger

Welke opleiding is nodig om Calamiteitenreiniger te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Calamiteitenreiniger? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Calamiteitenreiniger

Wat is het salaris en tarief van een Calamiteitenreiniger? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Calamiteitenreiniger in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...


Mijnzzp.nl