Glazenwasser

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Glazenwasser?

Een glazenwasser is een facilitair medewerker, die verantwoordelijk is voor het reinigen van ruiten. Het schoonmaken of reinigen van ruiten noemt men ook wel glasbewassing. Daarnaast kan een glazenwasser verantwoordelijk zijn voor andere schoonmaakwerkzaamheden, zoals het schoonmaken van kozijnen en het schoonmaken van gevelbekleding. Een glazenwasser reinigt ruiten door het gebruiken van een spons, zeem en wisser. Ruiten worden op den duur dof door vervuiling van buiten af, waardoor het belangrijk is om ruiten regelmatig te wassen. Dit komt vooral doordat er relatief gezien veel roet en andere vuildeeltjes in de lucht aanwezig zijn. Ruiten in een stad zullen sneller vuil worden dan ruiten in een dorp, omdat binnen steden meer luchtvervuiling is door verkeer en industrie. De laatste jaren is het beroep glazenwasser geprofessionaliseerd, omdat glazenwassers in de meeste gevallen niet meer op een ladder mogen werken, om ongelukken te voorkomen. Steeds meer glazenwassers maken dan ook gebruik van uitschuifbare telescopische stelen, zodat ze vanaf de grond kunnen werken. Hierdoor hoeft een glazenwasser meestal geen gebruik meer te maken van ladders. Het is niet zo dat glazenwassers helemaal geen gebruik meer maken van ladders, omdat dit per opdracht en de omstandigheden kan verschillen. Een glazenwasser kan daarnaast gebruikmaken van een hoogwerker. Er zijn redelijk veel mensen die gebruikmaken van een vaste glazenwasser, die om de zoveel tijd langskomt om de ruiten schoon te maken. Vaak zijn dit ruiten waar de bewoners zelf niet zomaar bij kunnen. Een goede glazenwasser zal ook de moeite nemen om de kozijn even mee te nemen. Dit kan de levensduur van kozijnen aanzienlijk verlengen. Het beroep glazenwasser is verder geen moeilijk beroep, echter speelt service en veiligheid wel een belangrijke rol als glazenwasser. Daarnaast hebben glazenwasser te maken met een relatief hoog werktempo.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Glazenwasser

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Glazenwasser

Welke opleiding is nodig om Glazenwasser te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Glazenwasser? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Glazenwasser

Wat is het salaris en tarief van een Glazenwasser? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Glazenwasser in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Glazenwasser zijn vaak ook:

Boekhoudsoftware vergelijken voor Glazenwasser

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Glazenwasser bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl