Glazenwasser

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Glazenwasser?

Een glazenwasser is verantwoordelijk voor het reinigen van ruiten. Het schoonmaken of reinigen  van ruiten noemt men ook wel glasbewassing. Daarnaast kan een glazenwasser verantwoordelijk zijn voor andere schoonmaakwerkzaamheden, zoals het schoonmaken van de kozijnen en het schoonmaken van eventuele gevelbekleding. De glazenwasser doet dit over het algemeen door gebruik te maken van een spons, een zeem en een wisser. Ruiten worden op den duur dof door vervuiling van buiten af. Dit komt omdat er relatief veel roet en andere vuile deeltjes in de lucht zitten en hangen. Ruiten in een stad zullen over het algemeen sneller smeriger worden dan ruiten in een dorp, omdat binnen steden over het algemeen meer luchtvervuiling is door het verkeer en industrie. De laatste jaren is het beroep glazenwasser behoorlijk geprofessionaliseerd, omdat glazenwassers in de meeste gevallen niet meer op een lader mogen werken om ongelukken te voorkomen.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Glazenwasser

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Glazenwasser

Welke opleiding is nodig om Glazenwasser te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Glazenwasser? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Glazenwasser

Wat is het salaris en tarief van een Glazenwasser? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Glazenwasser in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Glazenwasser zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl