Glazenwasser

Overzichtspagina

Avatar van Team Mijnzzp

Wat doet een Glazenwasser?

Een glazenwasser is een facilitair medewerker die verantwoordelijk is voor het reinigen van ruiten. Het schoonmaken of reinigen van ruiten noemt men ook wel glasbewassing. Daarnaast kan een glazenwasser verantwoordelijk zijn voor andere schoonmaakwerkzaamheden, zoals het schoonmaken van kozijnen en het schoonmaken van eventuele gevelbekleding. Een glazenwasser reinigt ruiten over het algemeen door het gebruiken van een spons, zeem en wisser. Ruiten worden op den duur dof door vervuiling van buiten af. Dit komt vooral doordat er relatief gezien veel roet en andere soorten vuildeeltjes in de lucht aanwezig zijn. Ruiten in een stad zullen over het algemeen sneller vuil worden dan ruiten in een dorp, omdat binnen steden over het algemeen meer luchtvervuiling is door verkeer en industrie. De laatste jaren is het beroep glazenwasser behoorlijk geprofessionaliseerd, omdat glazenwassers in de meeste gevallen niet meer op een ladder mogen werken om ongelukken te voorkomen. Steeds meer glazenwassers maken dan ook gebruik van speciale uitschuifbare telescopische stelen, zodat ze vanaf de grond kunnen werken. Hierdoor hoeft een glazenwasser over het algemeen geen gebruik meer te maken van ladders. Het is niet zo dat glazenwassers helemaal geen gebruik meer maken van ladders, omdat dit per opdracht en de omstandigheden kan verschillen. Er zijn redelijk veel mensen, die gebruik maken van een vaste glazenwasser, die om de zoveel tijd langskomt om de ruiten schoon te maken. Vaak zijn dit ruiten waar de bewoners niet zelf zomaar bij kunnen. Een goede glazenwasser zal over het algemeen ook de moeite nemen om de kozijn even mee te nemen. Dit kan de levensduur van kozijnen aanzienlijk verlengen. Het beroep glazenwasser is verder geen moeilijk beroep, echter speelt service en veiligheid wel een een belangrijke rol als glazenwasser.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Glazenwasser

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Opleiding tot Glazenwasser

Welke opleiding is nodig om Glazenwasser te worden? Op welk niveau en bij welke school of universiteit word je opgeleid tot Glazenwasser? Op Mijnzzp.nl vind je bij alle beroepen informatie over opleidingen.

Opleiding informatie...

Salaris en tarief van een Glazenwasser

Wat is het salaris en tarief van een Glazenwasser? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Glazenwasser in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Glazenwasser zijn vaak ook:


Mijnzzp.nl