Industrieel schoonmaker

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Industrieel schoonmaker?

Een industrieel schoonmaker is een facilitair medewerker die verantwoordelijk is voor reinigingswerkzaamheden bij verschillende soorten bedrijven. Denk hierbij aan het reinigen van installaties, het reinigen van tanks, het reinigen van machines, het reinigen van scheepsruimen en het reinigen van plafonds, wanden en vloeren van fabrieksgebouwen. Een industrieel schoonmaker is dus een schoonmaker die specifiek werkzaam is binnen de industrie. In veel gevallen zal een industrieel schoonmaker zijn schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren door middel van een hogedrukspuit. Een industrieel schoonmaker kan dus niet zomaar vergeleken worden met een gewone schoonmaker. Als industrieel schoonmaker kan je werkzaam zijn binnen de lichte en de zware industrie. Vooral binnen de zware industrie zal een industrieel schoonmaker vaak werken met een hogedrukspuit om installaties en andere voorwerpen te reinigen. Binnen de lichtere industrie kan er ook sprake zijn van de meer gewone schoonmaakwerkzaamheden, zoals het schoonmaken van vloeren of het desinfecteren van ruimtes. De werkzaamheden van een industrieel schoonmaker zijn niet moeilijk, echter zijn ze wel aan te merken als zware werkzaamheden. Daarnaast speelt veiligheid in de meeste gevallen een belangrijke rol. Denk hierbij vooral aan het werken op hoogte en aan de industriële omgeving waarbinnen je werkzaam bent. In de meeste gevallen zal een industrieel schoonmaker aangemerkt moeten worden als allround medewerker, die inzetbaar is voor alle voorkomende schoonmaakwerkzaamheden. Denk bijvoorbeeld ook aan het schoonmaken van pijpleidingen, magazijnstellingen of aan het reinigen van gevelbekleding. Een andere benaming voor een industrieel schoonmaker is industrieel reiniger. In de praktijk is het zo dat de meeste industrieel schoonmakers ook werkzaam zijn als calamiteitenreiniger.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Industrieel schoonmaker

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Industrieel schoonmaker

Wat is het salaris en tarief van een Industrieel schoonmaker? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Industrieel schoonmaker in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Aanverwante beroepen

Leden van Mijnzzp.nl met het beroep Industrieel schoonmaker zijn vaak ook:

Boekhoudprogramma vergelijken Industrieel schoonmaker

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Industrieel schoonmaker bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl